Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ederken kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 58 yaşındaki Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyor.

01.01.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ederken kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 58 yaşındaki Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyor.

Karakaya'nın cenazesi, çalıştığı Yeni Akit gazetesi önündeki törenin ardından Fatih Camisi'ne getirildi. Burada Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya taziyeleri kabul etti.

Tören için camiye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fatih Karakaya'ya taziyelerini iletti.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu cemaat cuma namazının ardından Fatih Camisi'nin avlusuna geçti.

Hasan Karakaya için kılınan cenaze namazında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erdoğan, Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, "Kemal Efendi" diye tanınan Kemal Hut, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Abdurrahman Dilipak, Ersoy Dede, Melih Altınok'un da aralarında bulunduğu gazeteciler de saf tuttu.

Fatih Karakaya, cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldı.

Namazın ardından Karakaya'nın tabutuna, cenaze aracına taşınana kadar Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi. Bu sırada namaza katılanlar tekbir getirdi.

Hasan Karakaya'nın cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Fatih Camisi'nde Karakaya ile 3 kişinin daha cenaze namazı kılındı.

Hasan Karakaya kimdir?

Hasan Karakaya, 1957'de Manisa'da doğdu. Gazetecilik ve halkla ilişkiler alanında eğitim alan Karakaya, öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Barış gazetesinde mesleğe başlayan Karakaya, Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak Yenigün gazetesinde çalıştı.

Başkent gazetesinde de Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Karakaya, 8 yıl Milli gazetede, 9 yıl Türkiye gazetesinde görev yaptı. Karakaya, 1988'de Cuma dergisine ve akabinde o dönemki adıyla Vakit gazetesine geçti.

Hasan Karakaya, Akil İnsanlar heyetinde de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement