Gazeteci Küçük "Hakaret" Davasından Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Küçük "Hakaret" Davasından Beraat Etti

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Cem Küçük, "suçun unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle beraat etti.

31.03.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Cem Küçük, "suçun unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılmayan tarafları avukatları temsil etti.

Müdahil Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer, sanık Cem Küçük'ün bir önceki celsede savunma yaparken, "gazetecilerin istediklerini yazabileceklerini" beyan ettiğini hatırlatarak, "O tarihe kadar sanık tarafından yazılmış, yine haksız isnat ve hakaret içerir 9 yazı vardır. Savunma tarihinden sonra da aynı içerikte pervasız şekilde 6 daha yazı yazmıştır. Sanık ceza almayacağından öyle emindir ki, bu hakaret içeren yazılarını pervasız bir şekilde sürdürmektedir. Sanığın, şikayetlerimiz doğrultusunda cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık Küçük'ün avukatı Asiye Demirel ise müvekkilinin, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirme yaptığı ve bir köşe yazarı olduğu hususlarının dikkate alınmasını isteyerek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin birçok kararında basın özgürlüğünün korunması gerektiği bildirilmiştir. Yazılan yazıda sözlerin sadece sözcük anlamı değil, mecazi anlamı da değerlendirilmelidir." diye konuştu.

Sözlerin sert olduğu beyanına katıldıklarını ancak yargılanmayı gerektirmediğini savunan Demirel, müvekkilinin beraatini istedi.

Aydın Doğan'ın avukatı Yüzer, "müvekkilinin siyasi bir kişilik değil, Türk insanın haber alma hakkına hitap eden gazetelerin onursal başkanı olduğunu" söyledi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Küçük'ün suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cem Küçük, 7 Nisan 2015'te bir gazetede yazdığı, "İhanetin net görüntüsü ve bavullarla taşınan paralar" başlıklı yazısıyla Aydın Doğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Küçük 'Hakaret' Davasından Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement