Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Alman hükümetinden Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un serbest bırakılmasını istedi.

22.06.2015 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Alman hükümetinden Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un serbest bırakılmasını istedi.

IPI İcra Direktörü Barbara Trionfi, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'daki darbe yönetiminin eleştirel basına yönelik baskılarını artırdığını belirterek, gazeteci Mansur'un tutuklanmasını en güçlü ifadelerle kınadıklarını bildirdi.

Alman hükümetinden, Mansur'un serbest bırakılmasını isteyen Trionfi, " Almanya, uluslararası alanda basın özgürlüğünü en güçlü savunan ülkelerdendir ve biz Almanya otoritelerini temel haklara saygı duyulması yönündeki yükümlülüklerine sadık kalmaya çağırıyoruz. Mansur'un tutuklanması, çok açık bir şekilde El-Sisi hükümetinin eleştirileriyle bağlantılıdır ve bu kabul edilemez baskıyı temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

Mısır hükümetine Haziran 2014'de ifade özgürlüğüyle ilgili yükümlülüklerini hatırlatan bir mektup gönderdiklerini belirten Trionfi, El-Cezire muhabirlerinin tutukluluk hali ve uzun yargılamaların uluslararası yükümlülüklerin açık ihlali olduğunu vurguladı.

Mansur, 20 Haziran'da Katar'a gitmek üzere geldiği Berlin- Tegel Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Mısır'daki darbe yönetiminin tutuklanmasını istediği Mansur, Kahire Ceza Mahkemesince geçen sene gıyabında yargılanarak 15 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement