Gazeteci Oktay Ekşi Hakkında "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Oktay Ekşi Hakkında "Hakaret" Davası

Hürriyet gazetesinde yazdığı yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve milletvekili olduğu için davası durdurulan gazeteci Oktay Ekşi'nin yargılanmasına başlandı.

19.01.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet gazetesinde yazdığı yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve milletvekili olduğu için davası durdurulan gazeteci Oktay Ekşi'nin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ekşi ile tarafların avukatları katıldı.

Ekşi, duruşmadaki ifadesinde, 1952'den 2010'a kadar köşe yazarlığı yaptığını ve meslek yaşantısı boyunca hep hukukun üstünlüğünü ilke edindiğini belirterek, şöyle konuştu:

"O dönem ki gazete uygulamasında önce gazetenin taşra nüshaları yayınlanmaktaydı. Taşra nüshalarının köşe yazıları yazarlara iletilmekteydi. Taşra nüshasındaki yazıda herhangi bir yanlışlık mevcut olması halinde köşe yazarı gazeteyi arayarak ilgili birime yanlışlığı bildirir ve gazetenin şehir nüshasında köşe yazısının doğru olarak yayınlanmasını talep etmekteydi. Ben o tarihte Hürriyet gazetesinin başyazarı olduğumdan benim köşe yazım taşra nüshasında yayınlandığında gazete tarafından örneği evime fakslanırdı."

Suça konu yazısının taşra nüshasını okuduğunda sönük bir bitişe sahip olduğunu gördüğünü ve eklemeler yaptığını aktaran Ekşi, "Köşe yazımın geneli okunduğunda, sonuna eklediğim bölüm dışında herhangi bir kızgın, saldırgan bir ibare kullanılmadığı görülecektir" diye konuştu.

Sanık Ekşi, birilerine hakaret amacı olmadığını göstermek ve iyi niyetini ortaya koymak için yeni bir köşe yazısı yazdığını, hakaret etme kastı ve iradesinin bulunmadığını dile getirdi.

Davacı Recep Tayyip Erdoğan ve Taner Yıldız'ın avukatı Ferah Yıldız ise aleyhe olan hususları kabul etmediklerini, sanığa yönelik şikayetlerinin devam ettiğini ve söz konusu ibarenin mecazi anlamının söz konusu olmayacağından, ibarenin hakaret ve küfür olarak anlaşılması gerektiğini belirtti.

Hakim Aşkın Kocamanoğlu, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hürriyet gazetesinde 28 Ekim 2010 yılında köşe yazarı Oktay Ekşi'nin "Az demişiz" başlıklı yazısında, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a hakaret ettiği belirtilmişti.

İddianamede, sanık Oktay Ekşi'nin "kamu görevlisine basın yoluyla hakaret" suçundan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Dava, Ekşi'nin 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilmesi dolayısıyla durdurulmuştu. Ekşi, milletvekilliği sona erince yargılanmaya başlandı.

Oktay Ekşi, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, duruşmada, ifadelerinin kimseye hakaret içermediğini söylediğini ifade ederek, "Mecazi bir anlam ifade ettiğini, bir eleştiri olarak kullanılmış bir cümle olduğunu söyledim. Ona ilişkin savunmamı yaptım ve duruşma ertelendi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Oktay Ekşi Hakkında 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement