Gazeteci Vahittin Bozgeyik Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Vahittin Bozgeyik Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci Vahittin Bozgeyik Mezarı Başında Anıldı

Gaziantep basın sektörünün unutulmaz isimlerinden Gazeteci-Yazar Vahittin Bozgeyik, vefatının 11’inci yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

02.04.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep basın sektörünün unutulmaz isimlerinden Gazeteci-Yazar Vahittin Bozgeyik, vefatının 11'inci yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Bozgeyik'in mezarına karanfil bırakan sevenleri dualar etti.

Gaziantep Kültür Sanat ve Basın camiasının yakından tanıdığı Gazeteci-Yazar Vahittin Bozgeyik, vefatının 11'inci yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. Heryıl geleneksel hale getirilen 'Vahittin Bozgeyik Şiir Yarışması" organizasyonunda dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından 2 Nisan Cumartesi günü ise Bozgeyik'in Devehöyük köyünde bulunan mezarı başında anma programı düzenlendi. Programa Şehitkamil Belediyesi eski Başkan Yardımcıları Rauf Bozgeyik, Orhan Bozgeyik, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, basın mensupları, şair ve yazarlarla birlikte Bozgeyik'in akraba ve dostları büyük ilgi gösterdi.

DUALARLA ANILDI

Devehöyük Köyü'nde düzenlenen anma programının sunumunu Bozgeyik'in şair arkadaşı İbrahim Halil Aycan yaptı. Okunan duaların ardından katılımcılar mezara birer karanfil bıraktılar. Daha sonra yapılan konuşmalarda ise Bozgeyik'in gazeteciliği, şair ve yazarlığının yanı sıra örnek bir insan olduğuna dikkat çekildi.

BAŞKAN AY: "UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ"

Anma programında konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Vahittin Bozgeyik'in gazeteciliğinin yanı sıra kent kültürüne de önemli katkılar sunduğunu dile getirerek, "Değerli ağabeyimiz her yönüyle örnek bir insandı. Başarılı bir gazeteci ve yazar olmasının yanı sıra yazdığı şiirleri bestelenmiş Gaziantep için önemli bir kalemdi. Bugün ilk günkü gibi özlem ve rahmetle kendisini anıyoruz. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak değerli ağabeyimizi önümüzdeki yıllarda da unutturmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Mekanı cennet olsun" dedi.

"GGC BAŞKANIMIZA VE MESLEKTAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Daha sonra söz alan Şehitkamil Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Rauf Bozgeyik ise, anma programına katılan konuklara aile adına teşekkür etti. Vahittin Bozgeyik ile birlikle mesai yaptığına da dikkat çeken Rauf Bozgeyik, "Mesleğini titizlikle icra eden bir insandı. Kalemi ve kişiliği ile örnek bir insandı. Bugün sevenleri kendisini bir kez daha özlemle anıyor. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ŞAİRLER KOLAY YETİŞMİYOR"

Vahittin Bozgeyik'in kardeşi Karaca Bozgeyik ise, konuşmasında günümüz şair ve yazarların hayatta iken kıymetinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Vahittin Bozgeyik gerek gazeteci olarak gerekse şair olarak toplumun düşüncelerini yansıtmakta usta bir kalemdi. Günümüzdeki şair ve yazarlarımızında aynı iradeyi ortaya koyması için baskı altında olmamaları gerek. Bu anma programımıza katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine bu yıl organizasyonun gerçekleştirilmesi için yanımızda olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve Yönetimi kurulu üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Anma programı Şair İbrahim Halil Aycan'ın Vahittin Bozgeyik şiirleri okumasıyla sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Vahittin Bozgeyik Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement