Gazeteci Yazar Fatih Tezcan Niğde'ye Geldi - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Yazar Fatih Tezcan Niğde'ye Geldi

Gazeteci Yazar Fatih Tezcan Niğde\'ye Geldi

Araştırmacı Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek vermek üzere geldiği Niğde’de, “içlerinden Kahraman Şehit Ömer Halisdemir gibi bir yiğidi çıkaran Niğdeliler ne kadar övünse azdır” dedi.

03.08.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek vermek üzere geldiği Niğde'de, "içlerinden Kahraman Şehit Ömer Halisdemir gibi bir yiğidi çıkaran Niğdeliler ne kadar övünse azdır" dedi.

Niğde Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak Niğde'ye gelen gazeteci -yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminde General Semih Terzi'yi alnından vurarak, darbecilerin oyununu büyük oranda bozan kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti. Şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve yakınlarına taziyelerini ileten Fatih Tezcan daha sonra Niğde merkeze geçerek Hükümet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluştu. Niğde Belediye Başkanlığı'nın oluşturduğu standa Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte çıkan Fatih Tezcan, konuşmasına kahraman Şehit Ömer Halisdemir'den bahsederek başladı. Fatih Tezcan, " Ey Niğde; kendinizle, toprağınızla, bayrağınızla ne kadar övünseniz azdır. Siz bu beldeden Ömer Halisdemir gibi bir yiğidi çıkardınız. Dünyanın en meşhur münafığının generali Semih Terzi'ye tetik çeken bir kahraman. Tetiği çektiğin anda şehit olacaksın ama tetiğin çekilmesi o anda ağır basar ve onu ancak sadece yiğitler çekebilir. Ömer Halisdemir' ler çekebilir"dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden davet aldığını fakat hiçbir yere gitmediğini söyleyen Fatih Tezcan "Belediye Başkanınız Sayın Faruk Akdoğan hakikaten adamın dibi. Herkes çağırıyor dedim yok Niğde'ye gideceğiz. Orada öyle bir şehit var ki gitmeden olmaz. Orada öyle bir belediye başkanı var ki gitmeden olmaz " ifadesini kullandı.

Mesele Ümmet Davasıdır

15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine karşı direnmenin kişi odaklı olmadığını söyleyen Fatih Tezcan " Hayatını bir davaya bilinçli olarak adıyorsan o zaman şunu bilirsin; mesele Recep Tayyip Erdoğan davası değildir. Mesele Türkiye, ümmet davasıdır. Mesele Rasulullah (s.a.v) sancağının davasıdır " şeklinde konuştu.

Bunun Adı Türkiye Barışı

15 Temmuz'un Türkiye barışının kurulduğu günün miladıdır diyen Fatih Tezcan " Artık sunni, alevi, Atatürkçü,İslamcı yok. Sağcı solcu yok, ülkücü, komünistçi, parti ayrımı yok. Türkiye var, direniş, kardeşlik var. Artık birlik var beraberlik var sarılmak var. Bunun adı Türkiye barışı. Biz meydanlarda örtülüleri gördük başı açıkları, ağlayanları, gülenleri gördük. Sonra alevileri, sunnileri, ülkücüleri, CHP'lileri, AK Parti'lileri gördük ve yıkılmaması için dua ettiğimiz bir Türkiye barışını inşa ettik" diye konuştu.

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte kalabalığın arasına girerek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada demokrasi nöbetinin 19. gününde de Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün, ikramları devam etti. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yemek, tatlı, meyve sunumu yapıldı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Yazar Fatih Tezcan Niğde'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement