Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler'de Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler'de Konferans Verdi

Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler\'de Konferans Verdi

Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen “2023 Vizyonunda Yeni Türkiye” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler halkı ile buluştu.

13.02.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen "2023 Vizyonunda Yeni Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler halkı ile buluştu.

Konferansa, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Başkan Yardımcıları Muhammet Kıratlı ve Ali Akdeniz, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Belediye Meclis üyeleri, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Şenol, Osmanlı Eğitim Ocakları, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, İlçe kadın kolları Başkanı Belgin Demirağ, İlçe Gençlik kolları Başkanı Cüneyt Demirkapı ve çok sayıda Erenlerli katıldı.

Panel öncesi açılış konuşmasını yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, "Yeni Türkiyenin önemli aydınlarından olan, hemşehrimiz Hikmet Genç'e hoş geldin diyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de şimdi öğrendim. Hikmet Genç kardeşimiz bir Sakarya sevdalısı ve aslen Hendekli. Kendisine bu kadar yoğun programları içinde bizi kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara da güzel bir panel diliyorum" dedi.

Başkan Cavit Öztürk'in selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Gazeteci Yazar Hikmet Genç konuşmasının başında, aslen Sakarya Hendekli olduğunu, babasının Hendek'te bir Abhaz köyünde doğup büyüdüğünü, belirterek bu sebeple Sakarya'yı kendi toprakları olarak gördüğünü ifade etti. Gazeteci Hikmet Genç konuşmasına Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan olaylara değindi. Genç, "1960 ve 1980 darbesi kanlı darbelerdir ve Başbakanı asmış bir Ülke olarak Dünya tarihine geçtik. 80 darbesinde binlerce insan hayatını kaybetmiş hapishanelerde insanlar ölmüş ve idamlar olmuştur. Türkiye geleneği olan köklü olan bir devletin milletin evlatları olarak sürekli bir arayış içerisine girmiş ve asla Türkiye teslim olmamıştır. 1960 darbesinden sonra işaret edilen kişiler seçilmemiştir. 80 darbesinden sonra yine darbeciler askerler cuntacılar kendi kafalarına göre seçtikleri sistem içerisinde oy verilmeye zorlamıştır. Fakat halk Özal'ı seçmiştir. Bu duruş her zaman devam etmiştir" diye konuştu.

Açıklamalarının devamında Gezi olaylarına değinen Yazar Hikmet Genç, "Gezi olaylarının üzerinde bu kadar zaman geçtikten sonra o olaylarının neden yaşandığı bilen bir tane insan bulamazsınız" diyerek olayların amacını çok farklı olduğuna işaret etti. Genç, "Bugün halen gezi olaylarının neden olduğunu bilen yok. Gezide konuştuğum hiçbir insan bana halen gezinin neden olduğunu söyleyemiyor. 2 milyon insan sokağa döküldü. Bugün sorduğumuzda oradaki amacı ifade edebilen hiç kimse yok. Burada sorgulanmayan gözden kaçan bir gerçek var. Neden gezi olayları başlamadan önce taksimde 8 adet canlı yayın aracı kiralandı. Bunu sorguladık mı? Bir diğer taraftan gezi için özgürlüklerin kısıtlandığını, diktatörlük gibi söylemlerde bulunanlara sormak lazım 2002 de yapıp da 2013 de yapamadığın ne var? İnanın buna bile verebilecek cevapları yok. Gezi olaylarının asıl amacı, ne özgürlükler, ne başka bir şey. Gezi olaylarının amacı iktidarı yok etmek, alaşağı etmektir" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Hikmet Genç Erenler Kültür Merkezinde düzenlenen Panel de yaptığı konuşmanın son bölümünde ise Gezi de yapılamayanın Paralel eli ile yapılmak istendiğini ifade ederek; "Asıl mesele seçilmiş bir iktidar var ve bunu indirmek. Seçilmiş iktidarı seçimle indiremedikleri için başka yollara gitmişlerdir. Sokak olayları ile de bunu beceremediler. Amerika neconları işine yaramayan darbe kabiliyeti bitmiş ve beceremeyen adamları affetmez. Kuraldır bu. Bu sebepledir ki Amerikan neconları Türkiye'de ki askeri vesayeti tasfiye etti. 17 Aralığın anlamanın dönüm noktası 2007 muhtırasıdır. En son 2007 muhtırasından sonra da Türkiye'yi darbe yaptıramayacağını anlayan Amerika Türkiye'yi başka dinamiklerle yönetme planlarına girdi. Askeri darbe yapabilecek olan grup diskalifiye edilerek, onun yerine yıllardır kucaklarında oturan ve Ülke içerisinde örgütlenmiş bir yapıyı seçtiler. 'Biz ülkeyi bunlarla yönetelim' dediler. Paralel yapıyı bu amaçla kullanma gayesinde olan Amerika askeri cuntayı tasviye ederek Gülen grubunu kullanmak istemiştir."

Programın devamında katılımcıların sorularını da yanıtlayan Yazar Hikmet Genç sorulan bir soruya verdiği cevapta, "Evet, Türkiye'de muhalefetin bu durumda olması çok kötü bir durumdur. Muhalefet İktidarların hata yapmasını engeller. Ancak bizim ülkemizde yapıcı bir muhalefet maalesef uzun zamandır yok. Muhalefet partileri sandıktan ümitlerini kesmiş ve sokak olaylarından şiddetten, darbeden medet umar hale gelmişlerdir. Bunun artık geride kaldığını bu şekilde sonuç alamayacaklarını bir an önce görmeliler. Çünkü Demokrasilerde iktidarların arkalarındaki itici güç, oto kontrol mekanizmasının iyi işleten muhalefet partileri Ülkenin gidişatında artı yönde ivme kazandırırlar" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Yazar Hikmet Genç Erenler'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement