Gazeteci-Yazar Latif Şimşek'ten Duygulandıran 'Filistin' Şiiri - Son Dakika
Güncel

Gazeteci-Yazar Latif Şimşek'ten Duygulandıran 'Filistin' Şiiri

Gazeteci-Yazar Latif Şimşek\'ten Duygulandıran \'Filistin\' Şiiri

Gazeteci-yazar Latif Şimşek’in ikinci şiir kitabında kaleme aldığı ve duygulandıran “Filistin Ey Filistin” adlı şiiri büyük beğeni topladı.

09.11.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Latif Şimşek'in ikinci şiir kitabında kaleme aldığı ve duygulandıran "Filistin Ey Filistin" adlı şiiri büyük beğeni topladı. Filistin'in 1949'dan beri İslam dünyasının kanayan bir yarası olduğunu dile getiren gazeteci-yazar Şimşek, Filistin davasına Abdülhamid ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bu kadar sahip çıkan bir liderin olmadığını söyledi.

Gazeteci-yazar ve Beyaz TV'nin Haber Genel Yayın Yönetmeni Latif Şimşek, "Kundak-Kefen Arası Yaşam Karası" adlı ikinci şiir kitabı piyasaya çıktı. İkisi şiir kitabı olmak üzere üç kitap kaleme alan Şimşek'in son şiir kitabında yer alan "Filistin Ey Filistin!" adlı şiiri okuyucular tarafından büyük beğeni kazandı. Duygulandıran 'Filistin' adlı şiiri ile dikkatleri üzerine çeken Şimşek, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Türker Bektaş'ın sorularını cevaplandırdı.

Şimşek, yazarlık hayatına 1993 yılında Türkiye'ye Rusya'dan gelen Nataşa'ların sorunlarının yer aldığı 'Temel Nataşa'ya nasıl Teslim Oldu?" diye bir kitap yayımlayarak başladığını anımsattı. İkinci şiir kitabının ise son çıkardığı 'Kundak-Kefen Arası Yaşam Karası' adlı kitabının olduğunu ifade eden Şimşek, "İlkokul çağlarından buyana şiir yazmaya çalışıyorum. Yazdıklarımın ne kadar şiir olduğuna sadece sevenlerim karar verebilir. Tabi uzun yıllar şiir yazdıktan sonra, 2003 yılında ilk şiir kitabım olan 'Söğüt Dalına Türkü' diye bir şiir kitabı çıkarmaya karar verdim. 11 yıl sonrada 'Kundak-Kefen Arası Yaşam Karası Ölümüne Şiirler' kitabını çıkardık" diye konuştu.

Son kitabı "Kundak-Kefen Arası Yaşam Karası" adlı şiir kitabında yer alan duygu dolu 'Filistin Ey Filistin!" şirin okuyucular tarafından beğenilmesiyle ilgili konuşan gazeteci-yazar Şimşek, kendisinin 50 yaşında olduğunu ve Filistin'in acılarıyla büyüdüğüne dikkat çekti.

"FİLİSTİN, İSLAM DÜNYASININ KANAYAN BİR YARASI"

Filistin'de ilk intifadanın 1982 yılında başladığını ve İsrail'in zulmüne karşı Filistinlilerin ayaklandığını hatırlatan Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

"2000'li yıllarda ikinci intifada yaşandı. Yine artan Filistin zulmü, Yahudi baskısı Filistinlilere hayatı çekilmez hale getirince isyan noktasına getirmişti.Biz bu intifadalarla büyüdük. Onların acılarıyla büyüdük. Filistin, İslam dünyasının 1949'dan beri kanayan yarası oldu hep. Filistin konusunda İsrail Alman faşizminin, Hitlerin kendilerine yaptık zulmü unutup adeta o zulmün benzerini ve uzun yıllar devam edenini Filistinli Müslümanlara yapmaya başladılar."

"FİLİSTİNLİLERİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Şimşek, Filistinli çocukların misket bombalarıyla öldürülürken duygulanmamanın elde olmadığını ifade etti. İsrail'in devlet terörüne yapacakları bir şey olmadığından ancak şiir yaza bildiğine dikkat çeken Şimşek, "Filistinlilerin acısını yüreğimizde hissettiğimiz için de "Filistin Ey Filistin" şiiri kaleme döküldü" dedi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskında sert eleştirilerde bulunan Türkiye'nin yalnız bırakılmasını ve İslam dünyasının bu baskınlara sessiz kalışı yönünde de açıklamalarda bulunan Şimşek, İslam dünyasında Filistin'i sadece Türkiye'nin desteklediğini kaydetti.

"FİLİSTİN DAVASINA ABDÜLHAMİD VE ERDOĞAN'DAN BAŞKA SAHİP ÇIKAN OLMADI"

Şimşek, Filistinlilere en çok destek çıkanın Türkiye olduğuna işaret ederek, "Bundan 4-5 yıl öncesine gittiğimizde destek veren İran vardı. İran artık suspus olmuş durumda. İsrail'e uzun yıllar savaşan bir Suriye vardı. Suriye Arap Baharı'nın ardından hem kendi derdinin telaşına düştü hem de adeta İsrail'e Beşşar Esad arasında perde arkasında bir kankalık yaptığı için sesi, soluğu çıkmıyor. Zira, Beşşar Esad'ın ne gibi oluştuğu Rusya ve İsrail ile defalarca yazıldı. Hatta bende İsrail'den Esad'a 20 İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderildiğinin belgesini yayınlamıştım. Bu işbirliğini ortaya koyuyor zaten. Türkiye'nin Filistin'e sahip çıkma olayına gelince, Abdülhamid'le Tayyip Erdoğan arasında Filistin davasına bu kadar sahip çıkan başka hiçbir lider olmadı. Yani Abdülhamid nasıl ki Filistin topraklarını satılmasına canı pahasına direndi ve bu yüzden 1909'da tahtan indirildiyse bugün Tayyip Erdoğan'da Filistin davasına sahip çıktığı için, Yahudi lobisini karşısına aldığı için Türkiye'de ve yurt dışında her türlü siyasi oyunlarla karşı karşıya kalıyor. Bence AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a karşı gerçekleşen iç ve dış provokasyonların tamamının sebebi İsrail ve Filistin meselesidir. Çünkü, dünyadaki her türlü casus faaliyetlerine yön verenin İsrail ve İsrail bağlantılı ABD olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan özellikle Filistin konusunda ve 'one minute' çıkısından sonra İsrail'in hedefi haline geldi. Bundan İsrail, Tayyip Erdoğan Türkiye'de yönetimin başında olduğu sürece ilişkilerin düzelemeyeceğini ve rahat bir şekilde Orta Doğu'da at oynatamayacağı için de Tayyip Erdoğan'ı karşısına aldı" şeklinde konuştu.

"MÜSLÜMAN DÜNYASI ERDOĞAN'IN HAKKINI VE DEĞERİNİ GELECEKTE ANLAYACAK"

Siyasi olarak olaya bakmamak gerektiğini de sözlerine ekleyen Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslümanların sorunlarına sahip çıktığını ve Orta Doğu'nun demokratikleşmesi için İslam aleminin ilkel görüntüden uzaklaşarak hukuk devletine dönüşmesi için büyük çaba harcadığına dikkat çekti.

Gelecekte bütün İslam dünyasının Tayyip Erdoğan'ın değerini anlayacağını ve hakkını vereceğini düşündüğünü belirten Şimşek, muhalefet partilerinin Filistin'e bakış açısını da değerlendirdi.

Şimşek, CHP'nin hükümetin Filistin davasına destek vermediğinin altını çizdi. MHP'nin Filistin davasına destek verdiğini vurgulayan Şimşek, CHP'nin Filistin dışında başka önceliklerinin olduğunu dile getirdi.

"CHP'NİN FİLİSTİN KONUSUNDA ÖZEL BİR GİRİŞİ YOK, CHP'NİN DERDİ BAŞKA"

CHP'nin Ayn el-Arap (Kobani) ile ilgili özel bir tezkere önerisinin akla, mantığa, hukuka ve siyaset bilimine aykırı olduğunu ifade eden Şimşek, "CHP'nin Filistin için yıllardır herhangi bir özel girişimde bulunmuş değil. Meclis'te konuyu gündeme getire bilirlerdi. Sosyalist platformlarda, dünya çerçevesinde konuyu gündeme getire bilirlerdi. CHP'nin derdi başka. CHP, Tayyip Erdoğan ile ilgili günübirlik siyasetler peşinde. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile ilgili ne söyleyipte günü kurtara bilirim, seçmene nasıl bir mesaj verebilirim bunun telaşında. CHP'nin iç ve dış siyasette büyük ufuklar açabilecek politikalar oluşturabileceğini ben zannetmiyorum" diye konuştu.

Gazeteci-yazar Latif Şimşek'in okuyucularında büyük beğenisini alan ve duygulandıran "Filistin Ey Filistin!" şiiri şöyle:

"

'Filistin Ey Filistin!'

Filistin ah Filistin

Ne ilk ne son dilsizim sana ağıtlar dizen

Ne de ilk yüzsüzüm

"üzgünüm" diyen

Hatıranda utanmadan gezen

Onlar bizi-sizi kandırarak geldiler

Hitler'in kanından kaçtılar

Polonya'nın sefaletinden

Ve tüm Avrupa'nın rezaletinden

Ölüm kamplarında

Tabut kadar fırınlarda yakıldılar

Çocuklarına kıyıldı

Kadınları, onurları, namusları

Bir kibrit çöpü gibi kırıldı

Biz yetmiş yıldır ağlarken onların katline

Onlar Müslüman kanı biriktirmiş yüreklerinde

Şimdi cellatlarıyla el ele

Filistin'e kefen biçiyorlar

Adı batı, adı doğu, adı Arap ihanetin

Her kimse müsebbibi bu zilletin

Bir gün hesap verecek

Ve yanında saf tutanlar

Adı İsrail olan bu kahpe devletin

İsa'yı çarmıha gerdikleri gibi

Musa'yı yere serdikleri gibi

İki bin yıl sonra

Oturup insanlıklarını yediler

Ve Filistinli bebekleri

Hitler'in kadehindeki yüzleri unutup

Gazze'de Müslüman kanı içtiler

Affet Filistin korkaklığımı

Biliyorum kemikleri sızlıyor Selahattin-i Eyyubi'nin

Bilmem bu kaçıncı haçlı seferi

Üstümüze geliyor görünmez askerleriyle

Ve biz ürküyoruz, gölgelere kaçıyoruz

Rabbimize el açıyoruz

"Kahhar isminle kahret" diyoruz

Oysa kaç ümmet kendi kahrını hazırladı

Korktuğu, sustuğu ve gölgelere kaçtığı için

Bilmiyoruz.

Affet Filistin, Gazze Affet

Artık sonu görüntü yolun

Ya kopacak kıyamet

Ya dikilecek boynun

Ya zafer ya şahadet

Üzgünüm Gazzeli Zeynep

Yüzsüzüm Filistinli Ahmet

Gözlerini dikme yüzüme bakamam

Okyanuslar aşamam

Sen Filistinli çocuk affet beni

Sapanında taş bile olamam

Zulüm, zalim, küfür ve kafir tek millet

Bizim coğrafyamızda yalnızca ihanet

Satılmışlık var en azından ahmaklık

Yiğit düştüğü yerden kalkar

Bir kalkabilsek bir kez kalkabilsek

İnan bir daha düşmeyeceğiz

Bu ne çaresizlik Filistin ey Filistin

Arafat'ta vakf duranlar ne diyecek "Yaser"e

Sırtlanlar sırıtmakta, şeytan azapta

İnan bana adı "İslam" olan her nefere

Hesabı sorulacak mahşerde

Senin başına inen balyozun keserin

Eş şeytan taşlayan el ey kurban kesen bilek

Hadi kalkın Filistin'e gidek

Nerde Hamza'nın yüreği Ömerin adaleti

Nerde atını deryaya süren

Fatih'in öfke nöbeti

Gazze'yi toplasan bir avuç yer tutar

Binlerce bomba milyonlarca kurşun yağar

Bir ölür bin dirilirdik eskiden

Şimdi bir Filistinli vurulur kalbinden

Bir Gazzeli ölü doğar

Allah'ım bu ne çaresizlik bu ne utanç

İbrahim'in ateşine su taşıyan kuş olayım

Bebek tabutlarının altında bir hoş olayım

Elim kolum, sağım-solum, arkam-önüm

Saklananın gözü kör olsun

Artık gidelim Filistin'e

Geri döneni adı nankör olsun

Kan akar dereler göğü kaplar iniltin

"Yüz üstü çok süründün ayağa halk Filistin"

"Sana kefendir yatak bana tabuttur havuz"

Kalkıp baksa aczime

Billahi yüzüme kürürdü ata Yavuz

Şimdi kıyam zamanı Müslümanlar salaha

Haçlılar yalınkılıç

Dalga dalga ve sinsi sinsi yatlaşmakta

Akdeniz'i geçtik mi iki adım Filistin

Sırtını vurduk mu yere sahte pehlivanın

Bir omuz verdik mi Refak Kapısı'na

Kapı aralayacağız felaha

Ey İsrail ey zulmü vaktinin sırtlanı

Sanma ki bu devran hep böyle gider

Bekle bir gece ansızın gelebiliriz

Bizi bekliyorsan uyumamışsan

Gök kubbeyi üstüne yıkabiliriz

Gaflete düşüp de dalıp kaldıysan

Sonsuza dek kabusun olabiliriz

Ey asrın canisi bebek katili

Peygamber mahfilini kirleten soytarı

Şimdilik kalsa da yanına zulmünün karı

Biz kıyama durduk verdik kararı

Bir Filistin vakti bir Bedin zamanı

Kurşun gibi akacak gırtlağına

Vurduğun bebeklerin kanı

Filistin ey Filistin

Üzgünüm

Yüzsüzüm

Utanmazım…" - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci-Yazar Latif Şimşek'ten Duygulandıran 'Filistin' Şiiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement