Gazeteci Yazar Yenidoğan'ın Vefatı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Yazar Yenidoğan'ın Vefatı

Yenidoğan'ın cenazesi, Trabzon'da kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Gümüşhane'ye gönderildi.

01.01.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da, 71 yaşında vefat eden Gazeteci Yazar Cahit Yenidoğan için cenaze namazı kılındı.

Yenidoğan için ilk tören, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde yapıldı.

Eski Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz, törende yaptığı konuşmada, onun uzun yıllar Trabzon ve Ankara'da bazı basın kuruluşlarında önemli görevlerde bulunduğunu söyledi.

Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve meslektaşlarına başsağlığı dileyen Öksüz, "Trabzon basını, böyle değerleri her zaman saygıyla anacaktır" dedi.

Daha sonra Yenidoğan'ın naaşı, meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınarak yakındaki İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazına, Yenidoğan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Cahit Yenidoğan'ın, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konulan cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.

Sürekli sarı basın kartı sahibi olan Yenidoğan, 1970-1974 yıllarında Trabzon'da Hürriyet gazetesinin Karadeniz Bölge Müdürlüğü, 1974-1977'te ise Tercüman gazetesinin bölge müdürlüğünü yaptı. Bazı gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Yenidoğan, daha sonra Ankara'da dönemin bazı siyasetçilerinin özel kalem müdürlüğü ve basın danışmanlığında da bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Yazar Yenidoğan'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement