Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: "Erdoğan, Türkiye ve İslam Dünyası Önündeki Tek Şanstır" - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: "Erdoğan, Türkiye ve İslam Dünyası Önündeki Tek Şanstır"

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: "Erdoğan, Türkiye ve İslam Dünyası Önündeki Tek Şanstır"

Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) İstanbul Şubesi tarafından gazeteci yazar Yusuf Kaplan’ın katılımlarıyla ‘Medeniyet Tasavvufumuz ve Öncü Kuşaklar’ isimli konferans düzenledi.

14.04.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) İstanbul Şubesi tarafından gazeteci yazar Yusuf Kaplan'ın katılımlarıyla 'Medeniyet Tasavvufumuz ve Öncü Kuşaklar' isimli konferans düzenledi. Yusuf Kaplan, "Erdoğan, Türkiye ve İslam Dünyası önündeki tek şanstır" dedi.

EYAD İstanbul Şubesi tarafından Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen 'Medeniyet Tasavvufumuz ve Öncü Kuşaklar' isimli konferansa gazeteci yazar Yusuf Kaplan katıldı. Konferansa Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, EYAD İstanbul İl Başkanı Adil Dayıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"HOLLYWOOD OLMASA AMERİKA OLMAZDI"

Konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Yusuf Kaplan, "Batı uygarlığının açığını ele veren en iyi örnek sinemadır, Hollywood'dur. Hollywood aslında sinema yapmıyor, onun yaptığı şey sinema değildir. Hollywood'un yaptığı şey siyasi teoloji yani tam bir propaganda makinesidir. Sinema o krizin aşılmasında uygulayacağı imkanlarını örtüyor. Dolayısıyla da bir şekilde ayartarak, bunu da bütün bir medya düzeneğine yayarak ayartıcı ve baştan çıkartıcı hızı ve hazı eksen alan bir dünya sorunudur. Aslında kendi ayağına kurşun sıkıyor. Batılılar Hollywood üzerinden popüler sinema üzerinden batı uygarlığının çöküşünü hızlandırmaktan başka bir şey yapmıyor. Bu durum krizi örttüğü için Hollywood üzerinden dünya üzerinde hakimiyet kuruyor. Hollywood olması dünya üzerinde hakimiyet kuramazsın. Şunun altını çizeyim, Hollywood olmasa Amerika diye bir şey olmazdı" dedi.

"OSMANLI TORUNLARI BİZLER ÇOK AZ BİLİYORUZ TARİHİMİZİ, DİĞER DEVLETLER BİZDEN ÇOK ARAŞTIRIYOR"

Osmanlı torunları bizler çok az biliyoruz tarihimizi diyen Kaplan, "Osmanlı çökmemiştir, Osmanlı çökmüştür diyen insanlar bizim beynimizi yıkıyor. Bunu çağımızın en büyük iki tarih felsefeciler çok net bir şekilde söyledi. 'Osmanlı durdurulmuş bir medeniyettir' ve 'Osmanlı insanlığın geleceği medeniyettir' dedi. Bende şunu söyledim bizde bir aşağılık kompleksi var. Osmanlıyı en az tanıyanlar bizleriz, yani Osmanlının çocukları bizler. Amerika'da son elli yıldır, üniversitelerde pıtırak gibi Osmanlı kürsüleri kuruluyor. Osmanlı arşivlerinden her sene ben rapor alırım. Son yıllardaki rapor şu, Amerikalılar, Avrupalılar, Yahudiler, Araplar, Japonlar gibi ülkeler ve en son olarak da Türkler yani bizler araştırıyoruz" diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE VE İSLAM DÜNYASI ÖNÜNDEKİ TEK ŞANSTIR"

Konferansta konuşmaya devam eden Kaplan, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin önündeki tek şanstır. İslam dünyasının önündeki tek şanstır. Yaşadığımız zamanda iki Erdoğan'dan bahsedebiliriz. 20 yıllık bir projeden birinci Erdoğan bitti. Bu Erdoğan Dalga kırma sürecini yaşattı. İkinci 10 yıllık süreci yaşatacak olan Erdoğan, dalga kırma sürecini sürükleyecek kişidir ve bir an önce işin başına geçmesi lazım. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. Yoksa çözüm sürecini patlatacaklar. Arkasından Alevi sorununu icat edecekler. Alevi sorunu patlak verirse Türkiye çözülür. Biz alevi sorunu ile başa çıkamayız. Çünkü, karşımızda muhatap ve aktör yok. Alevi sorununa karşı Avrupalı devletler çok hazırlıklı, özellikle Almanlar bazı eyaletlerde Aleviliği resmi din olarak kabul ettiler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: 'Erdoğan, Türkiye ve İslam Dünyası Önündeki Tek Şanstır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement