Gazeteci Yurtseven CHP'den Aday Adayı Olarak Dgc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Yurtseven CHP'den Aday Adayı Olarak Dgc'yi Ziyaret Etti

Gazeteci Yurtseven CHP\'den Aday Adayı Olarak Dgc\'yi Ziyaret Etti

Denizli’de uzun yıllar gazetecilik yapan Ömer Yurtseven, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı olduktan sonra ilk ziyaretini Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptı.

26.02.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de uzun yıllar gazetecilik yapan Ömer Yurtseven, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday adayı olduktan sonra ilk ziyaretini Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptı.

Gazeteci kökenli olan Ömer Yurtseven, CHP'den aday adayı oldukta sonra ilk olarak meslektaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında buluştu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde gazetecilerle buluşan Yurtseven, CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurarak, "CHP Denizli Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurumu yaptıktan sonra yıllarını gazeteciliğe adamış bir basın emekçisi olarak ilk sivil toplum kuruluşu ziyaretimi Gazeteciler Cemiyeti'ne yapmanın benim için duygu yüklü bir anlam taşıdığını ifade etmek istiyorum" dedi.

Mesleği gereği esnafın işçinin memurun sorunlarını yakından bildiğini kaydeden Yurtseven, "29 Mart tarihinde yapılacak önseçimden sonra inanıyorum ki Milletvekili adayı olarak önemli bir yola çıkacağım. Ömer Yurtseven niçin aday adayı olmuştur ve seçilmesi halinde nasıl bir milletvekili olacaktır sorularının yanıtını vermek istiyorum. 'CHP'nin yeni yüzü', 'Halkın sözcüsü' ve 'Denizli'ye hizmet sözü' sloganlarıyla yola çıktım. Denizli'nin ve Türkiye'nin özlem duyduğu idealist bir milletvekili olmayı ilke edindim. Halkıyla ağlayan, halkıyla gülen, Atatürk ilkeleri doğrultusunda yürüyen, Cumhuriyet ve hürriyet kavgasının peşinde koşan bir milletvekili olmayı and içtim. Partililerimize ve halkımıza altını çizerek mesaj vermek isterim ki, ben sıradan, seçildikten sonra sıradanlaşan bir milletvekili olmayacağım. Farklı ve çalışmalarıyla farkındalık oluşturan, halkın bir milletvekili olacağım. Bunun için gerekirse meclis kürsüsünü titreten, diğer milletvekillerinin beyninde ve vicdanında insanlık adına ifadesini bulan eylemlerden çekinmeyeceğim. Yasama görevini yaparken başta yeni Anayasa olmak üzere Türkiye'de yaşamın her alanındaki çarpıklıkları giderecek yasa tekliflerini hazırlayıp yüce mecliste yasalaşması için mücadele vermek öncelikli görevimdir. Halkımıza ve hayata dair tüm sorunlar için Demokrasi, hukuk,insan hakları ve eşitlik çerçevesinde meclis iç denetim mekanizmasının çalıştırılmasının öncülerinden biri olmak olmazsa olmazımdır" dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ise, "Daha önce de Emin Barıner AK Parti'den aday olmuştu. Şimdi de yine meslek büyüğümüz Ömer Yurtseven CHP'den aday oldu. İki önemli büyüğümüzün iki farklı partiden aday adayı olarak çıkması bizler açısından çok önemli. İki meslektaşımızı da mecliste görmek istiyoruz. Bunun için elimizden gelen desteği sağlamaya çalışacağız. Bu konuda değerli meslektaşlarımızın da bizleri temsil edecek olan aday adaylarımıza destek olmasını istiyorum" diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Yurtseven CHP'den Aday Adayı Olarak Dgc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement