Gazeteci Ziya Nebioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Ziya Nebioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün vefat eden gazeteci Ziya Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

15.04.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün vefat eden gazeteci Ziya Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı. Nebioğlu için ilk olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) tören düzenlendi. Törene TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Olcayto, Nebioğlu'nun cemiyete uzun yıllar katkı sağladığını belirterek "Bu bakımdan kendisine şükran borçluyuz. Titiz ve çalışkan bir arkadaşımızdı. İletişim fakültelerine verdiği değer unutulmaz. Pek çok gazetecinin yetişmesine yardım etti" diye konuştu.

Nebioğlu'nun arkadaşı Orhan Karaveli ise "Sadece doğru bildiğini yapan, Atatürk yolundan, Türkiye devletinin çağdaşlaşma yolundan hayatı boyunca sapmadan, bir gazetecinin olması gerektiği gibi; kalbinde, benliğinde yaşatmış, basına onur, gurur vermiş unutulmayacak izler bırakan bir yakınımızdı, dostumuzdu, kardeşimizdi. Genç gazetecilerin ağabeyiydi, hocasıydı" şeklinde konuştu. Nebioğlu'nun cenazesi burada alınan helallikten sonra Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü. Nebioğlu'nun cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

ZİYA NEBİOĞLU

1932 yılında Eğridir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Mesleğe 1953 yılında İş Dergisi'nde başladı .1960 yılında Cumhuriyet Gazetesi'ne girdi. Akşam, Milliyet Gazeteleri ve Devir Dergisi'nde muhabir, yazı işleri müdür yardımcısı, yazı işleri müdürü,genel yayın danışmanı olarak görev yaptı. 1960-1970 yılları arasında TGS İşyeri temsilciliği,TGS Genel Merkez ve İstanbul Şubesinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1968-1970 yıllarında TGS İstanbul Şube Başkanlığı, 1979-1986 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. Türkiye Basın Enstitüsü'nde ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Basın İlan Kurumu'nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Temsilciliği ve altı yıl süre ile Denetçilik yaptı. Meslek kuruluşlarından çeşitli başarı ödülü sahibi olan Ziya Nebioğlu 1970-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak bulundu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Gazete Yayınlama Tekniği, Basın Ahlakı, Haber Yazma Tekniği, Uygulamalı Mizanpaj, Mizanpaj'ın Temel Kuralları konulu dersler verdi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Ziya Nebioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı
    11:31 Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı

    Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören Kadir Karataş'a, midesinin alt tarafından alınan parçayla yemek borusu yapıldı. Karataş, ameliyat sonrası tedaviye olumlu yanıt vererek yemek yemeye başladı.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi
    11:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık, traktör ve ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerine sevk edilen Mengen Belediyesinin itfaiye aracından tazyikli su çıkmasını sağlayan hortum pompasının çalışmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.

  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement