Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çiftçi'den Basın Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çiftçi'den Basın Bayramı Mesajı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çiftçi\'den Basın Bayramı Mesajı

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

24.07.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Çiftçi, mesajının ilk cümlelerinde 15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanlık örneği sergileyerek vatanını savunurken şehit olan polislere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye'nin çok zorlu günler yaşadığını ancak halkın direnişi ile hainlere gerekilen dersin verildiğini sözlerine ekleyen Çiftçi, "Bugünlerde bir ve beraberlik içerisinde olan halkımıza, doğru ve gerçekçi haberleri ulaştıran ve onları bu direnişte haberdar eden medyanın rolü çok önem arz etmiştir" dedi.

Özellikle 17-25 Aralık olaylarının ardından Türkiye'de medyanın bir dönüm süreci yaşadığını ve bir takım odakların bertaraf edilerek Türkiye'nin önünün açıldığını mesajında dile getiren Çiftçi, "Şüphesiz ki basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme gücüne sahiptir. Bu gücü hak yolunda, doğru bir şekilde yönlendiren, maddi kaygı gözetmeyen tüm gazetecilerimiz birer kahramandır" sözlerine yer verdi.

Başkan Celal Çiftçi mesajının ilerleyen cümlelerinde ise,"Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülkemizin milli menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal değerlerin yanı sıra mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmaları büyük önem taşımaktadır. Basının toplum için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu, 15 Temmuz gecesi girişilen hain darbe teşebbüsünün önlenmesinde, basın ve yayın organlarımızın birlik ve beraberlik mesajı vererek oynadığı rol bize bir kez daha göstermiştir. Basının, duyarlı ve sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı hareket ederek topluma doğru ve hızlı haber vermesi sayesinde, halkın duruma el koyması ancak hür bir basın ile mümkün olabilmiştir. Dolayısıyla, devletin varlığı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumada basın yayın kuruluşlarımızın rolü inkar edilemez. Bu bilinçle bu zor görevi yerine getiren bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik eder, başarılı günler dilerim" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çiftçi'den Basın Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement