Gazeteciler Gününde Gazeteciler Konuşacak - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Gününde Gazeteciler Konuşacak

Gazeteciler Gününde Gazeteciler Konuşacak

İYGAD, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde geniş katılımlı özel bir gece düzenlemeye hazırlanıyor.

13.11.2014 15:54  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYGAD, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde geniş katılımlı özel bir gece düzenlemeye hazırlanıyor...

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Kasım ayı toplantısını Büyükçekmece Mimarsinan'daki İskele Restoran'da gerçekleştirdi. Her ay düzenli olarak yapılan toplantılarda, ileriki aylarda gerçekleştirilmesi gereken konular masaya yatırılırken, geride kalan ayın değerlendirilmesi de yapıldı.

4 Kasım'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de siyasi parti genel başkanları, genel başkan yardımcıları ve grup sözcülerine yönelik ziyaretleri konuşan İYGAD Yönetimi, yerel gazetecilik mesleğine yönelik son yılların en etkili girişimi olduğunu belirttiler. Meslekteki sorunların yasal mevzuat ile giderilmesi için Ankara temaslarındaki taleplerin takip edileceğini belirten Başkan Ali Tarakçı, kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

'BU TALEPLER ŞART'

Tarakçı, gazete kurulurken gerekli belge ve şartları tekrar dile getirerek, "Vergi kaydı, işyeri kira kontratı, günlük gazete ise en az 3 sigortalı, haftalık, 15 günlük ve aylık gazetelerden ise en aza 2 ve 1 sigortalı şartı, yazı işleri müdürlerinin iletişim fakültesi mezunu olması, cemiyet ya da meslek örgütünden bir belgesi olma, bir meslek örgütüne ve cemiyete üye olma zorunluluğunun getirilmesi, seçim dönemlerinde künyesiz ve sahte isimlerle, mevkute beyanı olmadan gazete çıkaran; hazırlayan ve basanlara yönelik ağır hapis cezalarının, kahvelere ruhsat verilirken mutlaka 3 yerel gazeteye abone olma şartı getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

ÇALIŞAN GAZETECİLER İÇİN ÖZEL GECE

Nurettin Girgin'in evsahipliğinde yapılan Kasım ayı toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde "gazetecilere özel gece" organizasyonu da konuşuldu. İYGAD üyelerine ve yerel gazetecilere yönelik yapılacak yemekli geceye İstanbul ilçelerinin belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri de davet edilecek.

SARIKAMIŞ'A GİDİLECEK

Toplantının diğer önemli gündemi arasında, Sarıkamış Şehirleri'nin 100'üncü yılında anılması için Kars ziyareti değerlendirildi. İstanbul'daki yerel gazeteciler için ziyaret programı önümüzdeki günlerde netleşecek.
İYGAD'ın Aralık ayı toplantısı ise Mustafa Küpeli evsahipliğinde gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazeteciler Gününde Gazeteciler Konuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement