Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in "Hakaret" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in "Hakaret" Davasında Karar

Gazeteciler Özdemir ve Candemir\'in "Hakaret" Davasında Karar

Sosyal medya üzerinden sunucu Ece Erken'e hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan gazetecilerden Cüneyt Özdemir beraat etti Diğer sanık gazeteci Yasemin Candemir ise adli para cezasına çarptırıldı.

07.02.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Cüneyt Özdemir ile Yasemin Yurtman Candemir'in, sosyal medya üzerinden sunucu Ece Erken'e hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada, Özdemir beraat etti.

Diğer sanık Candemir ise 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, bu cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İstanbul 21. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Candemir katıldı, sanık Özdemir ise gelmedi.

Ece Erken'i avukatı Beyza Başer'in temsil ettiği duruşmada, Özdemir'in avukatı Sabri Kuşkonmaz da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Yasemin Yurtman Candemir, sanık Cüneyt Özdemir'in beyanlarına katıldığını belirterek öncelikle beraatini, beraatinin mümkün olmadığı durumda ise hükmün açıklamasının geri bırakılmasını istedi.

Sanık Cüneyt Özdemir'in avukatı Sabri Kuşkonmaz da "Hangi sözlerin hakaret kapsamında değerlendirildiği iddianamede yazılmamıştır. Dolayısıyla usulune uygun açılmamış bir iddianame nedeniyle yargılama yapılamayacağı düşüncesindeyiz" dedi.

İddianamede olmasa da söylendiği iddia edilen "cahil" kelimesinin Türk Dil Kurumu'nda çeşitli anlamları olduğunu ve Türk Ceza Kanunu'nun 125 maddesi kapsamına giren bir anlamının olmadığını belirten Kuşkonmaz, mahkemeye benzer olaylarla ilgili çeşitli gazete haberlerinden örnekler sundu.

Ece Erken'in avukatı Beyza Başer ise iddianamenin iadesinin söz konusu olmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "Cahil kelimesinin sadece Türk Dil Kurumu'nun değerlendirilmesi açısından değil, toplumda kullanımı açısından da değerlendirilmesi gerekir. Kel adama, kel denmesinin bile hakaret kabul edildiğini görmekteyiz" diye konuştu.

Sanık Özdemir'in avukatı Kuşkonmaz'ın anayasaya aykırılık iddiasıyla ilgili anayasaya başvuru talebini reddeden mahkeme, açık yargılamaya devam ederek davayı karara bağladı.

Hakaretin karşılıklı olduğunun anlaşıldığı gerekçesiyle sanık Özdemir'e beraat kararı veren mahkeme, sanık Candemir'i ise 1500 lira para cezasına çaptırdı. Mahkeme, sanık Candemir'in sabıkasının bulunmaması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararlaştırdı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Cüneyt Özdemir ve Yasemin Yurtman Candemir'in sosyal medya aracılığıyla müşteki Ece Erken'e hakaret ettiği anlatılmıştı.

İddianamede, sanıkların "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in 'Hakaret' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement