Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in "Hakaret" Davası

Gazeteciler Özdemir ve Candemir\'in "Hakaret" Davası

Cüneyt Özdemir ile Yasemin Yurtman Candemir'in sosyal medya üzerinden sunucu Ece Erken'e hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılanmalarına devam edildi.

22.01.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Cüneyt Özdemir ile Yasemin Yurtman Candemir'in sosyal medya üzerinden sunucu Ece Erken'e hakaret ettikleri gerekçeleriyle yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 21. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Candemir ve Özdemir katıldı.

Ece Erken'i avukatı Bartu Muratoğlu'nun temsil ettiği duruşmada, Özdemir'in avukatı Sabri Kuşkonmaz da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Cüneyt Özdemir, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Avukatının yazılı olarak beyanda bulunduğunu belirten Özdemir, "Ece Erken'in daha önce söylediği bir sözle ilgili sadece bir tweet yayınladım. Bu tweet üzerine şikayetçi tarafça bana hakaret içeren birçok tweet yayınlandı. Magazin eklerinde de bu konuyla ilgili söyleşiler yapıldı. Bunların hiçbirine cevap vermedim. Çocuğumla ilgili birtakım sözler söyleyince kısa bir açıklama yayınladım" diye konuştu.

Özdemir'in avukatı Sabri Kuşkonmaz, yazılı beyanlarını mahkemeye sunarak, "Dava açılıncaya kadar usul kanununu, gerek savcıya gerek müştekiye gerekse mahkemeye iddianamenin iadesi ya da takipsizlik konularıyla ilgili birtakım haklar vermişken, yargılamanın en zayıf konumunda bulunan şüpheli için böyle bir hak tanınmamıştır. Oysaki böyle bir hak tanınmış olsaydı, şüphelinin savunmasının alınması zorunlu olacak, birtakım deliller sunma hakkı şüpheliyle de verilecek ve böylece belki de hiç sanık olmadan dosya kapanmış olacaktı" ifadelerini kullandı.

"Ece Erken hakkımda doğru olmayan beyanlarda bulundu"

Yasemin Yurtman Candemir, iddiaları kabul etmediğini kaydetti.

Candemir, yıllar önce yaptığı röportajda, Ece Erken'in kaldığı rezidansın sağlamlığını belirtmek için "İstanbul yıkılsa biz buradan seyredeceğiz" sözünü dergide yayınladıklarını dile getirerek, Özdemir'in de yangın çıkan Polat Tower Residence ile ilgili Erken'in bu sözüne atıfta bulunarak "Polat Rezidans yandı, İstanbul seyretti" şeklinde tweet attığını anlattı.

Özdemir'in tweeti üzerine Ece Erken'in kendisiyle ilgili doğru olmayan beyanlarda bulunduğunu savunan Candemir, arkadaşlarının "İşten mi atıldın?" sorularına muhatap olduğunu söyledi. Candemir, olaya açıklık getirmek için twitterdan açıklama yaptığını aktardı.

"Dergide çıkan sözler Ece Erken'e ait değil"

Ece Erken'in avukatı Bartu Muratoğlu, sanık beyanlarını kabul etmediklerini dile getirerek, sanıkların söz konusu tweetleri kendilerinin attığını söylediklerini belirtti.

Muratoğlu, "2005 yılında Tempo Dergisi'nde çıkan yazıda geçen sözler müvekkilime ait olmadığı gibi aksi durumda dahi hakaret söz konusu olmaması gerekir. Müvekkilim tanınmış bir kişi olup kişilik hakları zedelenmiştir" dedi.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Cüneyt Özdemir ve Yasemin Yurtman Candemir'in sosyal medya aracılığıyla müşteki Ece Erken'e hakaret ettiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıkların "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Özdemir ve Candemir'in 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement