Gazetecilerden Engelli Basketbol Takımına Destek - Son Dakika
Spor

Gazetecilerden Engelli Basketbol Takımına Destek

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Garanti Tekerlekli Sandalye Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı'na maddi destekte bulundu.

21.05.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Garanti Tekerlekli Sandalye Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı'na maddi destekte bulundu.

Takımın Tosyalı Arena'daki çalışmalarını izleyen gazeteciler, idman sonrasında sporcularla sohbet etti.

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, yaptığı açıklamada, engelliler basketbol takımına imkanlar dahilinde destek olmak istediklerini belirtti.

Yardımın az olsa da örnek olmasını arzuladığını aktaran Cihangir, şöyle konuştu:

"Uzun zamandır böyle bir yardımı istememize rağmen, imkanlarımız olmadığından gerçekleştirememiştik. Basın İlan Kurumu iki yıldır ülke genelindeki gazeteciler cemiyetlerine, basın meslek kuruluşlarına destek veriyor. Bu yıl yardım bizim cemiyetimize aktarıldı. Biz de yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla bir karar alarak, örnek olması düşüncesiyle kentimizin 7 Ocak Engelliler Kulübüne az da olsa maddi katkımız olsun istedik. Spor kulübümüzün hesabına yatırdığımız bin 500 liralık yardımımız umarım diğer sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarımıza örnek olur. Keşke imkanımız olsa da daha fazla destek olabilsek. Takımımıza başarılar diliyoruz."

7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun da maddi destekten dolayı gazetecilere teşekkür etti.

Zor şartlarda mücadele ettiklerini dile getiren Altun, şunları dile getirdi:

"Bizim için desteğin miktarından çok böyle bir şeyin düşünülmesi önemlidir. Bu anlamda Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür ediyoruz. Gönüllerinden daha fazlasının geçtiğini biliyorum. Fakat burada örnek olacak bir düşünce var. Bizler yaşamımızdaki engelleri basketbolla aşmaya çalışan kişileriz. Kentimizi temsil ediyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Şu anda play-off maçlarına hazırlanıyoruz. Bu destek bizlere güç verdi, moral oldu."

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise engelli basketbolcuların yıllardır ligde mücadele ettiğini, desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice de bir sivil toplum kuruluşunun aldığı yardımı engelliler basketbol takımıyla paylaşmasının anlamlı olduğuna dikkati çekti.

Konuşmalardan sonra temsili çek, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun'a verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gazetecilerden Engelli Basketbol Takımına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement