Gazetecilere Güvenli Sürüş Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Gazetecilere Güvenli Sürüş Eğitimi

Dünya Sağlık Örgütünce gazetecilere teorik ve pratik olarak trafikte güvenli sürüş eğitimi verildi.

20.07.2014 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilere teorik ve pratik olarak trafikte güvenlik eğitimi verildi.

İstanbul Park Formula sahasında yürütülen eğitim, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonuyla Sağlık, İçişleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirildi.

Farklı medya kuruluşlarından basın mensuplarının katılımıyla yürütülen etkinlik teorik eğitimlerle başladı.

Eğitimin ilk kısmında verilen "Yol Güvenliği ile ilgili Teorik Bilgileri" kapsamında dünyada ve Türkiye'de trafik kazası istatistikleri ve kaza nedenleri, trafik kazaları ve alkol kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanımı, hız yapma ve sonuçları, sürüş sırasında dikkat dağılması, yorgunluk ve güvenli sürüş yapmaya olumsuz etkileri gibi konular anlatıldı.

Etkinliğin pratik kısmında ise gazetecilere, emniyet kemeri simülatörü uygulaması, kaygan ve kuru pist üzerinde sürüş alıştırmaları, kuru ve ıslak zeminde frenleme, aracın önden ve arkadan kayması ile slalom çalışmaları yapıldı.

"Türkiye'de Güvenli Trafik Projesi" ile Afyonkarahisar, Ankara, Antalya ve Kocaeli'de emniyet kemeri kullanımının arttırılması ve hız kurallarına uyulmasının sağlanması yoluyla trafikte meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması hedefleniyor. Muhabirlerle yönelik çalışmayla yol güvenliği ve güvenli trafiğin nasıl okunması, anlanması ve anlatılmasına yönelik bir etik, sorumlu ve farkındalık yaratacak ortak bir yaklaşım geliştirilmesi amaçlanıyor.

Güvenli Trafik Projesi Haber Atölyesi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çaplı, gazetecilere yönelik çalışmayla toplumda güvenli sürüş farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Çaplı, projeyle, haberlerde meydana gelecek değişiklikle insanların trafik kurallarına daha çok  uymasını ve kazalarının azalmalarını sağlamayı istediklerini söyledi.

WHO'nun trafik kazalarını halk sağlığı olarak gördüğünü dile getiren Çaplı, her yıl binlerce insanın trafikte yaşamını yitirdiğini ve on binlerce insanın da yaralandığını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazetecilere Güvenli Sürüş Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement