Gazetecilere Özgürlük Platformundan Eylem - Son Dakika
Güncel

Gazetecilere Özgürlük Platformundan Eylem

Gazetecilere Özgürlük Platformundan Eylem

Gazetecilere Özgürlük Platformu, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla Cağaloğlu'nda İstanbul Valiliğine doğru yürüyüş düzenledi.

03.05.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla Cağaloğlu'nda İstanbul Valiliğine doğru yürüyüş düzenledi. Tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılmasın isteyen gazetecilerin eylemine Tuncay Özkan da katıldı."Adalet için bekliyoruz" pankartı açan Gazetecilere Özgürlük Platformu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla Cağaloğlu’nda yürüyüş düzenledi.

İstanbul Valiliğinin önüne doğru yürüyüş yapan ve ellerinde dövizler taşıyan kalabalık gazeteci grubu "Baskılara karşı ayaktayız", "Özgür basın özgür toplum’’, sloganları attı. Ergenekon davasında 6 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu gazeteciler, Valilik önünde basın açıklaması yaptı . Gazetecilere Özgürlük Platformu adına Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Devletin bu önemli kurumu önünde bir daha haykırıyoruz. Dünya Basın Özgürlüğü gününde Türk basının özgürleşmesi için bir daha bu anlamlı yolda Babaali’den sesleniyoruz Ankara’ya. Basın özgürleşmelidir. Demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüdür. Zindanlar boşaltılmalıdır. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Gazeteciler terörist muamelesi görmemelidir. Yazmaya özgür konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazeteci Tuncay Özkan ise meslektaşları için özgürlük istediklerini belirterek, "Türkiye için özgürlük istiyoruz. Medya için özgürlük istemek Türkiye için özgürlük istemek demek. Türkiye için istediğimiz özgürlük sadece bizim için değil, bizim gibi düşünmeyen yada bizi sevmeyen herkes için özgürlük istiyoruz. Türkiye’de düşünce özgürlüğü önündeki engeller kalkana kadar özgürlük istemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

İLYAS KAÇAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetecilere Özgürlük Platformundan Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement