Gazetecilerin Ev Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Gazetecilerin Ev Heyecanı

Gazetecilerin Ev Heyecanı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle yapılan 452 konutluk Yunuseli BGC Konutları’nın kuraları çekildi.

15.07.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle yapılan 452 konutluk Yunuseli BGC Konutları'nın kuraları çekildi.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen kura çekimi Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Dairelerine kavuşmanın sevincini yaşayan gazeteciler, kura çekimini heyecanla takip etti. TOKİ uzmanlarınca noter aracılığıyla gerçekleştirilen kura çekiminde Yunuseli'nde yapılan 2+1 ve 3+1 452 adet konut hak sahiplerini buldu.

Kura çekimi öncesi salonu dolduran gazeticilere seslenen Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve BGC Başkanı Nuri Kolaylı, yaşanan süreci anlattı. Konutların yüzde 80'lik kısmının tamamlandığını belirten Kolaylı, "TOKİ'nin Bursa Gazeteciler Cemiyeti için özel olarak uyguladığı bir yatırım oldu. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir projeye imza attık. Bugüne kadar bize destek olan bakanlardan belediye başkanlarına kadar herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu ise, "2+1 konutlar için başvuru bedeli düşüldükten sonra yüzde 12 peşinat verenler 180 ay vade ile konutlarına sahip olurken, yüzde 15 peşinat verenler 216 ay vade ve yüzde 20 peşinat verenler ise 240 aya kadar vade imkanından yararlanabilecek. Yani 20 yıla kadar yüzde 20 peşinat verenler konutların geri kalan tutarlarını vade yapabilecekler. 3+1 konutlara müracaat edenler ise yüzde 10 peşinat verdikleri takdirde 120 ay vade imkanı bulacaklar. Yüzde 20 peşinat verenler ise 180 aya kadar vade imkanından yararlanacak. Bu tercihler hak sahiplerinin peşinat durumlarına göredir. Daha önce yatırılan peşinatlarda bu yatırılacak paraya eklenecek. Yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını düşünüyorum" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, en kısa zamanda anahtarları teslim etmek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından BGC Başkanı Kolaylı, TOKİ Uzmanı Topçu ve Bursa Vali Yardımcısı Avcı ilk kura çekimlerini yaptı. Kura çekimine katılamayan gazeteciler ise BGC'nin ve TOKİ'nin internet sitesinden sonuçları öğrenebilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetecilerin Ev Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement