Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Restore Ediliyor

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor.

29.09.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağında başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Doğanay, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın hızlı bir şekilde restore edildikten sonra yeniden işlevlendirilerek faal hale getirileceğini belirterek, "Restorasyonla hem Kars'ın sanat galerisi ihtiyacı karşılanmış olacak hem de Gazi Ahmet Muhtar Paşa Hatıra Evi ve Aşıklar Evi adıyla konağı daha fonksiyonel hale getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Konağın kentin en güzel tarihi binalarından birisi olduğunu ifade eden Doğanay, şunları kaydetti:

"Kars'ın hem marka hem de en gözde binalarından biri. İnşallah bu sezon burayı bitirip 2016 turizm sezonuna yetiştireceğiz. Daha önce burada lavabo, doğal gaz yoktu. Onların hepsi eklenecek. Hem teknolojik anlamda hem de tarih anlamında bina yenilenmiş ve turizme kazandırılmış olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement