Gazi Kentin Öğrencileri Ecdadıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gazi Kentin Öğrencileri Ecdadıyla Buluştu

Gazi Kentin Öğrencileri Ecdadıyla Buluştu

Çanakkale Zaferi’nin anlaşılabilmesi ve milli bilincin geliştirilmesi amacıyla iki yıl içerisinde 32 bin 958 öğrenci, Gaziler diyarından Çanakkale’ye götürülerek, gezdirildi.

31.05.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin anlaşılabilmesi ve milli bilincin geliştirilmesi amacıyla iki yıl içerisinde 32 bin 958 öğrenci, Gaziler diyarından Çanakkale'ye götürülerek, gezdirildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan öğrenciler,Şahinbey ilçe belediyesinin organizesi ile Çanakkale'ye götürülüyor. 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projesi çerçevesinde 2 yılda Çanakkale'ye götürülerek, gezdirilen öğrenci sayısı 32 bin 958 kişiye ulaştı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin uçakla götürüldüğü Çanakkale gezisinin amacının milli şuur, milli bilincin görerek, yaşatılarak oluşturulması olduğunu ifade etti. Benzeri milli projelere devam edecekleri müjdesini veren Tahmazoğlu, Çanakkale ziyaretlerinde birçok öğrencinin ilkleri yaşadığını kaydetti. Tahmazoğlu, "Bu projeye Çanakkale zaferinin 100. yıldönümünde başladık. O dönem Çanakkale'ye 22 bin öğrenci göndermiştik. Öğrencilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda bu yıl da ilk etapta 10 bin 958 lise öğrencimizi daha Çanakkale'ye götürdük. Son seferimizi 31 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirdik. Geçen yıldan bu güne kadar 32 bin 958 öğrencimizi ecdadıyla Çanakkale'de buluştur oldu. Ayrıcayılsonuna doğru öğrencilerimizi yine Çanakkale'ye götürerek ecdadıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu destansı savaşta 253 bin şehit verdik. Bu proje öncesi hep şunu düşünürdüm; Anzaklar vatanımızı işgal için 11 bin kilometre uzaktan gelmişler savaşmışlar. Her yıl Nisan ayında torunları onları ziyarete geliyor. Biz neden gitmiyoruz? Bu benim kafamda hep soru işareti olarak kalmıştı. Bu yüzden böyle bir projenin elzem olduğunu görerek zamanında atılmayan birçok adımı atmanın sevincini ekibimizle yaşıyoruz" dedi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep'teki gençlerin Çanakkale'yi ziyaret etmesinin kendisinin hayali olduğunu belirterek, "Benim hayalim kendi çocuklarımla ziyaret ettiğim Çanakkale'yi Gaziantep'teki tüm gençlerin de ziyaret etmesiydi. Keşke dedim Gaziantep'teki yeni nesil olan gençlerimiz de Çanakkale'ye gelebilse ve buraları ziyaret ederek bu havayı teneffüs etse diyordum. Tabi o zamanlar belediye başkanı değildim. Rabim bu hayalimi daha sonra nasip etti. Belediye Başkanı olduktan sonra gençleri Çanakkale'ye nasıl götürebilirim diyerek araştırma içerisine girdim. Ancak, o zamanlar Çanakkale havalimanı kapalıydı. Sadece otobüsle gitme şansımız vardı. Hatta ihalesini yapıp hazırlıklarını tamamladık. Ama uygulamasının çok zor olacağını gördük. Otobüsle gidiş geliş 3 gün sürüyordu. Buda hem öğrenciler hem de aileleri için sıkıntı olacaktı. O yüzden o dönem bu projemizi durdurduk. Sonra Çanakkale Havalimanı açılınca bu projemizi hayata geçirdik. Kısacası bu ziyaretlerin gerçekleşmesi kolay olmadı. Ancak, gençlerin oraya gidip geldikten sonra bakış açılarının değişeceğine inanıyorum" dedi.

ÇANAKKALE ZİYARETLERİNİN AMACI

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yapılan ziyaretlerle gelecek nesillere tarihi de yerinde öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti. Tahmazoğlu, "Milli ve manevi duygularla bezenmemiz için Çanakkale hem kendi açımızdan hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu vatan toprakları gerçekten çok mukaddestir. Ayrıca çok hassas bir noktadayız. Ecdadımız bize öyle bir vatan bırakmış ki tüm dünya bu cennet gibi vatana göz dikmiş. Ama bu vatan onların zannettiği kadar kolay kazanılmamış. Bunlara örnek verirsek; Gaziantep kendi savunmasında 6 bin 317 şehit verirken Çanakkale'de 253 bin şehit vermişiz. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış. Hala da şehit vermeye devam ediyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Peki bizden sonraki nesil ne olacak. Onlara bu vatanı çok daha iyi bir biçimde bırakmamız gerekiyor. Bunun için gelecek nesli tarihimize ve bu vatanın nasıl kazanıldığına dair çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Belediye olarak yapmış olduğumuz Çanakkale ziyaretleri bu açıdan çok önemlidir. Şehitlerimizin din için, bayrak için, vatan için nasıl canlarını feda ettiğini yerinde görülmesi açısından Çanakkale ziyaretlerimizi çok önemsiyoruz. Çanakkale'de 253 bin şehit olduğuna göre her metre karede beş litre şehit kanı vardır. Her metre kareye 6 bin 200 mermi çekirdeği düşmüş. Bu mübarek topraklarda işte böyle şiddetli bir savaş yaşanmış. Bu yaşanan savaşın yerinde görülmesi ve yerinde anılması için çalışmalarımız bir nebze de olsa katkı sağlıyor ise ne mutlu bizlere" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Kentin Öğrencileri Ecdadıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement