Gazi Kızı, Gazi Evi'ne Türkiye'nin En Büyük Rölyefini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gazi Kızı, Gazi Evi'ne Türkiye'nin En Büyük Rölyefini Yaptı

Gazi Kızı, Gazi Evi\'ne Türkiye\'nin En Büyük Rölyefini Yaptı

Hatay'da merhum Kore Gazisi Mehmet Erdem'in rölyef sanatçısı kızı Semire Erdem, babasının anısına Gazi Evi'nin duvarına Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarını anlatan dev bir rölyef yaptı.

19.09.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da merhum Kore Gazisi Mehmet Erdem'in rölyef sanatçısı kızı Semire Erdem, babasının anısına Gazi Evi'nin duvarına Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarını anlatan dev bir rölyef yaptı. Erdem, rölyefin Türkiye'nin en büyük rölyef çalışması olduğunu söyledi.

Kore Gazisi babasını 14 yaşındayken kaybettiğini belirten Semire Erdem, babasının anısına kalıcı bir eser bırakmayı düşünürken Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Ramiz Bakır ile Gazi Evi'nin duvarına rölyef yapmaya karar verdiklerini söyledi. Yaptığı rölyef çalışmasının 6.5 metre genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 1.5 ton ağırlığında olduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Dernek başkanımız Ramiz Bakır, Gazi Evi'ne bir rölyef çalışması yaptırmak istediğini söyledi. Ben de bir gazi kızı olarak bu çalışmada olmaktan gurur duyacağımı söyledim. Gelen teklifi kabul ederek çalışmalara başladım. Önce proje aşamasıyla işe başladım, proje ve çizim çalışmalarım yaklaşık 6 ay sürdü. 6 aylık proje çalışmasının ardından ise bulduğumuz sponsorlar sayesinde temin ettiğimiz mermer tozu beton karışımıyla yaptık. Rölyefte konu olarak ülkenin düşmandan kurtuluşunda çok önemli rol oynayan Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi'ni ele aldım. Bir gazi kızı olarak böyle önemli bir eseri, hem de Gaziler Günü'nde Gaziler Evi'nde yapmak beni çok sevindirdi. Hem işimi yapıyorum, hem de hayatını kaybeden Kore Gazisi babamın ruhunu şad ediyorum. Böyle bir mutluluk kolay kolay kimseye nasip olmaz. Bu benim en önemli eserlerim arasında, çünkü hem yapım aşaması, hem de kimseden yardım almadan yaptığım için bana has bir çalışma oldu. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

GAZİLER GÜNÜNDE AÇILDI

Semire Erdem'in rölyefin açılışı ise 19 Eylül Gaziler Günü'nde Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Tuna, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşen bir törenle yapıldı. Orhan Mardinli ve diğer davetliler rölyefi çok beğendiklerini belirterek Erdem'i tebrik etti.

Dernek Başkanı Ramiz Bakır'da Gazi Evi'ne böyle bir rölyef çalışması yaptırmak istediklerini belirterek, "Bir gazi kızı olan kızımız Semire Erdem başarılı bir çalışma ile bu eseri binamıza kazandırdı. Kendilerini kutluyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Kızı, Gazi Evi'ne Türkiye'nin En Büyük Rölyefini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement