Gazi Mahallesi'nde 16 Yaşındaki Tekstil İşçisi Öldü - Son Dakika
Güncel

Gazi Mahallesi'nde 16 Yaşındaki Tekstil İşçisi Öldü

Gazi Mahallesi'nde, iki grup arasında çıkan çatışmada, evine giden tekstil işçisi İbrahim Öksüz, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

31.07.2014 23:52  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standına Halk Cephesi üyelerinin saldırmasıyla başlayan gerginlik bu gece silahlı çatışmaya dönüştü. Gazi Mahallesi'nde, iki grup arasında çıkan çatışmada, çalıştığı tekstil atölyesinden evine giden tekstil işçisi İbrahim Öksüz, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

HDP, Kağıthane Nurtepe'de, önceki gün Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim standı açtı. Halk Cephesi üyeleri standa giderek, bölgede hiç bir partinin seçim standı açamayacağını bildirdi. Standı kaldırmaları istendi. HDP'liler bu talebi kabul etmedi. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Her iki taraftan yaralananlar oldu. Buradaki kavga Sarıgazi ve Gazi Mahallesi'ne sıçradı.

İŞİNDEN EVİNE GİDİYORDU

Bu akşam saatlerinde, HDP ve Halk Cephesi üyeleri arasında Gazi Mahallesi'nde kavga tekrar alevlendi. Polisin TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği olay, silahlı çatışmaya dönüştü. Molotof kokteyllerinin de kullanıldığı olaylarda, çıkan silahlı çatışmada, iki ateş arasında kalan 16 yaşındaki tekstil işçisi İbrahim Öksüz, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Öksüz'ün çalıştığı tekstil atölyesinden çıkarak evine gitmek istediği sırada iki ateş arasında kaldığı belirlendi. Çatışmada olaya müdahale eden polis araçlarına da mermiler isabet etti. Öksüz'ün cesedinin hastane morgundan otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği belirtildi.

"ÇOCUĞUMUN KATİLİ BULUNSUN"

İbrahim Öksüz’ün babası Arif Öksüz, "Ben oğlumun kanını istiyorum. Çocuğumu kim vurduysa katili bulunsun" dedi.

"BUNUN HESABINI KİM VERECEK?"

Olayın peşini bırakmayacaklarını belirten İbrahim Öksüz’ün Amcası Satı Öksüz ise "Çocuk işten gelirken iki çatışma arasında kalıyor. Kalbinden vurulmuş. Gazi Hastanesi’ne getiriyorlar yetiştiremiyorlar. Daha sonra da buraya getiriyorlar. Zaten kapıdan girerken de ölüyor çocuk. Kendisi konfeksiyonda çalışıyordu. Mesaiden geliyordu. Çocuk şimdi morgda yatıyor. Bu çocuğun hesabını kim verecek? Bütün herkese söylüyorum. Bunun katili kim, bulunsun. Devlet el atsın bu işe. Koskoca kalbinde yara var. Böyle bir şey olamaz. Nereye olursa olsun bu işin sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.

"HALKIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"

Ölen çocuğun başka bir yakını ise, "Sivil halkın can güvenliği tehlikede. Gazi Mahallesi’nde şu anda yolları kapatmışlar. Devlet nerede bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

12 HALK CEPHELİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyeti, önceki gün Nurtepe'deki olaylara karışan 12 Halk Cephesi üyesini gözaltına alırken, yapılan aramalarda 2 tabanca ele geçirildi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaylara karışan iki grup üyelerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

VALİ MUTLU'DAN GAZİ MAHALLESİ'NDE ÖLÜMLE İLGİLİ TWEET

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, "PKK ile Halk Cephesi yandaşlarının Gazi mahallesindeki çatışması sonucu hayatını kaybeden masum yavrumuza Allah'tan rahmet, ailesine sabır dilerim" dedi.


HDP AÇIKLAMA YAPTI

HDP İstanbul İl Örgütü’nden Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarla ilgili gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı desteklemek üzere Nurtepe Mahallesi’nde açılan Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına kendini Halk Cephesi olarak tanımlayan bir grubun saldırması üzerine başlayan gerginlik, İstanbul’un değişik semtlerine de yayılmış, en son Gazi Mahallesi’nde İbrahim Öksüz isimli gencimizin provokatör bir namludan çıkan bir mermiyle ölümü, olayları çok kaygı verici bir noktaya getirmiştir.

Halkların Demokratik Partisi olarak gerek yaptığımız resmi açıklamalarda gerekse yapılan görüşmelerde yaşanan gerginliği bir an evvel sona erdirmek arzusuyla herkesin sağduyulu ve itidalli davranması için azami derecede çaba gösterdik.

Yapılan görüşmelerde gerilimin ortadan kalktığı ve sorunun çözüldüğünü düşünmüştük. Ancak görülüyor ki, tam da Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve bir genci aramızdan aldı. Bu kanlı provokasyonun fikir babaları ve uygulayıcıları yaptıkları ile ne kadar övünseler azdır!

HDP olarak; kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, stantlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi’ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz.

Ayrıca yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden İbrahim Öksüz’e rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bu cinayetin bütün çıplaklığı ile açığa çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması için bütün hukuki yolların açılmasını talep ediyoruz.

Barış demokrasi ve özgürlük yürüyüşümüz, hangi karanlık tezgahla, kimler tarafından engellenmeye çalışırsa çalışılsın, mutlaka başarıya ulaşacak ve bu topraklarda özgürlük dolu kardeşçe bir yaşam mutlaka tesis edilecektir."

Gazi Mahallesi\'nde 16 Yaşındaki Tekstil İşçisi Öldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gazi Mahallesi'nde 16 Yaşındaki Tekstil İşçisi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ADAM: KÖPEK SÜRÜSÜ PKK DENEN İNSANLIK PAYI ALMAMIŞ İNSAN TİPİ MAHLUKLAR YAZIKLAR OLSUN SİZE 32 30 Yanıtla
  • RAMAZAN: halk cephesi mitin örgütüdür. 21 17 Yanıtla
  • kurd1999: arkadaslar sakin olalim, fazla buyutulecek olay degil. 7 24 Yanıtla
  • reis: Olan garibe oldu dhkpc ve pkk itleri yarın hiç birşey olmamış gibi aynı yerlerde dolaşacak devlet dişini göstermeli teröristlere istanbul gazı Mahallesi terör barınağı değil olamaz 20 11 Yanıtla
  • YOH YAV: Halk Cephesi??bu da ne ki??ulan vatan bölük pörçük olmuş, herkes bulunduğu yerde hakimiyet sağlamış. yarın bazı yerlere özerklik(bağımsızlık) verilince ohh hazır halk cephesi al İstanbul'un bi kaç semtini. bunada kimsenin gıkı çıkmıyor. Cenab-Allah vatanın birlik ve bütünlüğünü koruyanların yardımcısı olsun. 12 18 Yanıtla
  • ırkçı kurd: kürdlerle başa çıkamazsınız boşuna uğraşmayın:)))) 13 15 Yanıtla
  • tunik: “İşinden evine gidiyordu“asıl hakikat bu. 25 0 Yanıtla
  • insanlikmi: Bir cumhurbaskani adayi egerki secim standi acamiyorsa vay o ülkenin halina 16 2 Yanıtla
  • Amed: Fesat her yerde fesattir. 0 0
  • Barut: Keske sen oleydin 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'
    11:09 Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'

    Oruç tutmanın bir saatlik yürüyüşe eş değer olduğunu belirten Diyetisyen Gülsüm Hazman, orucun kalp sağlığına da olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti. Oruç tutmanın hem bedene hem de ruha iyi geldiğini söyleyen Hazman, orucun vücutta bir onarım sağladığını ve bağışıklık sistemini yenilediğini ifade etti.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi
    11:08 İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan olaylarda, park yeri anlaşmazlığı, kavga ve tartışmalar nedeniyle sinirler gerildi. Sarıyer'de vale ile taksi sürücüsü arasında çıkan tartışmada bıçaklı kavga yaşandı. İstiklal Caddesi'nde iki kadın arasında çıkan kavgada ise dakikalarca birbirlerinin saçını tutarak hareket edemediler. Tarlabaşı'nda ise kaldırımda tartışan iki genç birbirlerini ittirdi. Tüm bu olaylar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.

  • Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı
    11:07 Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir otomobilin çeşitli parçalarını çaldığı iddia edilen şüpheli, Vezirhan beldesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalınan malzemeleri taktığı otomobiliyle yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlattı.

  • AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi
    11:07 AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Aydın, gerçekleştirdiği ziyaretlerde, hayata geçirmek için '14 İlkede 61 Proje' hazırladıklarını belirterek Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürü ile yönetmek için vatandaşların oyuna talip olduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    11:06 Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Numune Evler Mahallesi'nde bulunan bir kafede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışması yapıldı ve herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Kafede ise maddi hasar meydana geldi.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili
    11:05 Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili

    Van-Hakkari kara yolu üzerindeki Kurubaş Geçidi ve Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Yüksek kesimlerde başlayan yağmurun ardından sis etkili oldu ve sürücüler sis lambalarını yakarak seyretti.


Advertisement