Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Açıldı

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Açıldı

Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında du¨zenlemesi yapılan Gazi Muhtarpaşa Bulvarı açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

25.05.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında du"zenlemesi yapılan Gazi Muhtarpaşa Bulvarı açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Gazi Muhtarpaşa Bulvarında gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi evshipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) sponsorluğunda düzenlenen sokak tenisi şenliği de yapıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Bu"yu"kşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Genel Mu"du"r Yardımcısı Gökhan Mendi maç yaptı. Sokak tenisinin daha yaygın hale gelmesi için çalışmaların devam ettiğini aktaran Şimşek, bu sporu sokağa indireceklerini ve her kesimin oynayabileceği bir spor haline getireceklerini ifade etti.

Bu"yu"kşehir Belediye Başkanı Şahin ise, sokak tenisinin Gaziantep'te sevilmesi için gayret göstereceklerini ve birçok sokakta turnuvalar du"zenleyebileceklerini kaydetti. Daha sonra yenilenen Gazi Muhtarpaşa Bulvarı ile Nişantaşı Sokağı'nı gezen katılımcı heyet, şenliğe katılan Gaziantep Bu"yu"kşehir Belediyespor Futbol Akademisi öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.Gaziantep Bu"yu"kşehir Belediyespor Futbol Akademisi öğrencileri, vatandaşlar ve katılımcıların da oynadığı sokak tenisinde ortaya gu"zel göru"ntu"ler çıktı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra Gaziantep Bu"yu"kşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yenilenen ve modern bir görüntüye kavuşan Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nı gezerek esnaf ve sokak sporu yapan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nın açılış programında yer alan Ayna Grubu konserine genç izleyiciler büyük ilgi gösteri. Saatler öncesinden konser alanına gelen Gaziantepliler Ayna Grubu ile eğlenceli bir akşam geçirdiler. Konserine 'Kiziroğlu Mustafa Bey' tu"rku"su" ile başlayan Ayna Grubu, Gazianteplilere gu"zel anlar yaşattı.

Ayna Grubu'nu ve yenilenen Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nı Gaziantepliler ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konser sonrası Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve Genel Sekreter Deniz Köken Ayna Grubu'na çiçek ile Gaziantep'e özgü kutnu kumaşı hediye ettiler.

Atatürk Kan Merkezi'nden başlayan çalışmalar tramvay hattı ve Nişantaşı Sokağa kadar yenilendi. GASKİ, bulvarın alt yapısını tamamlarken, üst yapı çalışmalarını ise Fen İşleri yaptı. Havai hatların (elektrik, telefon vs.) tamamının yer altına alındığı bulvarda, görüntü kirliliği oluşturan panolar ise kaldırıldı.

35 bin metre kare kaldırımın granitle kaplandığı Gazi Muhtarpaşa Bulvarına; 200 yeni ağaç, 2,5 kilo metre gidiş-geliş asfaltı yenilendi. 3 şeritli olan yol 4 şeride çıkarılırken, araç cepleri de disipline edildi. Ortalama 150 adet modern aydınlatma direkleri dikilirken, bu direklerin arasında taklar yerleştirildi. Bulvara yeni kent mobilyaları yerleştirildi ve yeni görseller eklendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement