Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye Gelişinin 89. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye Gelişinin 89. Yıl Dönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye gelişinin 89. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı.

29.08.2014 16:42  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, ilçe girişinde 9 pare top atışıyla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Ali Yılmaz, Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı gerçekleştirmek için geldiği kenti ziyareti sırasında, 29 Ağustos 1925'de ilçeyi de ziyaret ettiğini anımsatarak, "Bugün bunun 89. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Atatürk'ün 9 günlük gezisi ve 1927'deki büyük yangının ardından ilçenin imarı için özel ustalar göndermesinin ilçeye verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Tören, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Harun Reşit Şimşek'in Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Törene Vali Yardımcısı Tanrısever, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuncay Özbek, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye Gelişinin 89. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement