Gazi Niyazi Duğan'a Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Yerel

Gazi Niyazi Duğan'a Devlet Övünç Madalyası

Gazi Niyazi Duğan\'a Devlet Övünç Madalyası

"Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" Şehitleri Anma Gününde düzenlenen törenle Gazi Niyazi Duğan’a teslim edildi.

19.03.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" Şehitleri Anma Gününde düzenlenen törenle Gazi Niyazi Duğan'a teslim edildi.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Vali Özdemir Çakacak Grand Terme Otel'de şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi.

Vali Çakacak törende yaptığı konuşmasında, tarih boyunca ecdadımızın, kutsal vatan topraklarını korumak için gösterdiği mücadele ile imkansızı başardığını, göğüslerindeki imanla sayı ve teknik donanım bakımından kendinden üstün orduları dize getirdiğini söyledi.

Üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarının, asırlar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, zengin kültürü, doğal güzellikleri ve stratejik konumu itibariyle her milletin sahiplenmek istediği bir coğrafya olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, "Bu topraklarda yaşamış hiçbir millet, Türk Milleti kadar Anadolu'ya tutkuyla bağlanmamış, bu uğurda ağır bedeller ödemek zorunda bırakılmamıştır.

Çanakkale Zaferi ve devamında kazanılan Kurtuluş Savaşı ile halkımız makus talihini yenmiş, özgüvenini geri kazanmış ve adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Bu savaşlarda Türk Milleti bütün varını yoğunu ortaya koymuş, kendisini yok etmek isteyen düşmanlara onurunu, bayrağını, ülkesini çiğnetmemiştir.

Bütün bu amansız mücadelelerin her safhasında, Cumhuriyetimizin korunmasında, birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve huzurumuzun temininde binlerce vatan evladımız şehitlik mertebesine yükselirken binlercesi de gazilik payesine ulaşmıştır. İşte bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin nazarında her zaman bir gurur abidesi ve kaynağı olmuştur" dedi.

Her geçen gün büyüyen ekonomisi ve yetişmiş insan gücü ile dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alan ülkemizin bu günlere ulaşmasını sağlayan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükran borçlu olduğumuzu belirten Sayın Valimiz; "Gazilerimize ve şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak onlara destek olmak, daima yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim en ulvi görevimizdir." şeklinde konuştu.

Siirt'te bölücü terör örgütleri tarafından uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu Gazi olan Niyazi Duğan'a Cumhurbaşkanı adına "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" nın verilmesi ile tören son buldu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Niyazi Duğan'a Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement