Gazi Osman Paşa'nın Ölümünün 114. Yılı - Son Dakika
Güncel

Gazi Osman Paşa'nın Ölümünün 114. Yılı

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, doğum yeri Tokat'ta törenle anıldı.

05.04.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk tarihinde önemli bir yer tutan Plevne Savunması'nın komutanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 114'üncü yılında, doğum yeri Tokat'ta törenle anıldı.

Gazi Osman Paşa Anıtı önünde düzenlenen törende, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, yaptığı konuşmada, Gazi Osman Paşa gibi önemli bir kahramanın yetiştiği bir şehirde vali olmanın sorumluluğunu taşıdığını belirtti.

Gazi Osman Paşa gibi kahramanların sadece bir gün değil, her gün anılması gerektiğini dile getiren Taşkesen, "Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'yı gençlerimize, yeni neslimize tanıtmaya çalışıyoruz. Bu amaçla, Gazi Osman Paşa'yı anlatan çizgi roman hazırladık, çok yakında da Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın müzesi açılacak" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise milletlerin tarihe yön veren kahramanlar sayesinde ayakta durduğunu belirterek, bu kahramanlardan birinin de Gazi Osman Paşa olduğunu söyledi.

Jandarma Bölge Komutanlığından Jandarma Yüzbaşı Neşet Büyüker'in, Gazi Osman Paşa ile ilgili bilgi verdiği törende, "Gazi Osman Paşa" konulu şiirler okundu.

Törene, askeri ve mülki erkan ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazi Osman Paşa'nın Ölümünün 114. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement