Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Ersoy: "Terörizmle Kararlı Mücadeleden Taviz Veremeyiz" - Son Dakika
Güncel

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Ersoy: "Terörizmle Kararlı Mücadeleden Taviz Veremeyiz"

Gazi Üniversitesi Rektör adayı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı ile ilgili, “Terörizmle kararlı mücadeleden taviz veremeyiz” dedi.

29.06.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Üniversitesi Rektör adayı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ile ilgili, "Terörizmle kararlı mücadeleden taviz veremeyiz" dedi.

Prof. Dr. Ersoy, ilk belirlemelere göre 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve 239 kişinin yaralandığı hain terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Terörün millet ve din ayrımı yapmaksızın tüm dünyaya büyük zarar verdiğini belirten Prof. Dr. Ersoy şöyle devam etti:

"Yıllardan beri mücadele ettiğimiz terörün nasıl vahşi saldırılar gerçekleştirdiğini yakından biliyoruz. Saldırıların ardından şehitlerimiz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için gözyaşlarımız adeta sel oluyor. Bu vatanı kolay kazanmadığımızı hiçbir zaman unutmamalıyız. Dönemin gelişmiş devletlerine tek başına kafa tutan ve unutulmaz bir mücadele sonrasında vatanını ve özgürlüğünü koruyan milletimiz elbette bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadele son derece güç olmakla birlikte Türk milletinin azim ve kararlılığının yanı sıra tavizsiz bir yaklaşımla bu illetin kökü eninde sonunda kazınacaktır. Saldırılarda şehit vatan evlatlarının yanı sıra genç- yaşlı, kadın-erkek ve hatta çocuk tüm masum vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesinin acısını herkesin yüreğinde hissettiği açıktır. Kirli ve karanlık güçlerin ülkemiz üzerinde oyunlar oynamasına hep birlikte karşı duracağız. Ülkemiz terörle mücadelesini sonuç alınıncaya kadar kararlılıkla devam ettirecektir. Bu konuda yapılacak hatalar, vatanı uğruna hayatını kaybeden her şehidimizin kemiklerini sızlatır. Terör ister ülkemizde, isterse dünyanın herhangi bir köşesinde olsun anlayışımız değişmemelidir. Dünyanın neresinde olursa olsun şer güçlerinin karanlık oyunlarına alet olmadan vatanımızı güvenli ve yaşanabilir tutmanın yolu azimle mücadele etmekten geçmektedir."

Prof. Dr. Ersoy, terörün devletin işleyişine zarar vermesinin mutlaka engellenmesinin önemine dikkat çekerek, "Bugüne kadar terörle mücadele konusunda hamasi cümlelerle her zaman yanımızda olduğunu ifade eden ancak terörizme karşı bir türlü net bir tavır almayan yabancı ülkelerin artık gerçeği görmeleri için çok bir zamanlarının kalmadığı görülüyor. Terörün ne zaman nerede ve kime namlusunu doğrultacağının belli olmadığını onlar da acı örneklerle yaşamaya başladılar. Bu ülkeler artık daha fazla geç kalmadan kapsamlı bir mücadele için kimin yanında olduklarının kararını vermeliler" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ersoy, vatan için canını hiçe sayarak şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm halka başsağlığı dileyerek, terör olaylarında yaralananlara da acil şifalar diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Ersoy: 'Terörizmle Kararlı Mücadeleden Taviz Veremeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement