Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri Açıldı

Gazilerin ruhsal ve bedensel olarak hayata hazırlanma ve rehabilitasyonlarını sağlama amacıyla kurulan Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri, hizmete açıldı.

29.12.2014 17:45  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri açıldı- Açılıştaki gösteri maçında TSK Ampute Futbol Takımı, TFF Ünlüler Karması'nı 2-1 yendi Gazilerin ruhsal ve bedensel olarak hayata hazırlanma ve rehabilitasyonlarını sağlama amacıyla kurulan Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri, hizmete açıldı. Bilkent Üniversiteler Mahallesi'nde 9 bin 470 metrekarelik alana kurulu tesislerin açılış törenine 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç'ın yanı sıra çok sayıda TSK mensubu katıldı. TSK Ampute Futbol Takımı ve Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Gazi Osman Çakmak, yaptığı konuşmada, protez yaptırmak için geldiği TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde doktorların desteğiyle ampute futboluyla tanıştığını belirterek, spor sayesinde kendini geliştirmede çok yol katettiğini söyledi. Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri sayesinde birçok sporcunun, Türk sporuna kazandırılacağını kaydeden Çakmak, "Ailelere sesleniyorum, genç gazi arkadaşlarımızı dışarı çıkarın, onları sporla tanıştırın. Hepsini kulübümüze bekliyoruz" diye konuştu. TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü sporcularından Ayşegül Zararsız ise sporla tanıştıktan sonra hayata bakışının değiştiğini vurguladı. Zararsız, "Engelliler tenisinde kendi yaş grubumda dünya sıralamasında 10'uncuyum. Hedefim kendi yaş grubumda şampiyon olmak ve ülkemi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda en iyi şekilde temsil etmek. İnanıyorum ki bu tesislerde birçok arkadaşım sporla tanışacak. Bu tesisin hayata geçmesinde emeği bulunan tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, 30 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında Meksika'da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nda 3. olan milli takım oyuncularından Osman Çakmak, Muhammed Yeğen, Mehmet Yunsur, Oğuz Gökçe ve Fatih Şentürk'e plaket verildi.Tesisi tanıtan sinevizyon gösterisiyle devam eden açılışta konuklar, engelli sporcuların yaptığı atıcılık ve okçuluk gösterilerini izledi.Açılış nedeniyle Hasan Vezir, Cem Pamiroğlu, Tanju Çolak, Mustafa Özer, İsmail Altınok, Selim Doğan, Abdurrahman Arıcı, Levent Çiçek, Hasan Şaş, Ömer Gürsoy ve Semih Yuvakuran'ın yer aldığı TFF Ünlüler Karması ile TSK Ampute Futbol Takımı arasında gösteri maçı yapıldı.TSK Ampute Futbol Takımı, TFF Ünlüler Karması'nı 2-1 yendi.FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'ın yönettiği maçın ardından, "Pas vermediler ki gol atayım. Hayatımda ilk kez bir maçta pas alamadığım için gol atamadım. Bu takımı değiştireceğim. Rövanş istiyorum" diyerek espri yapan eski milli futbolcu Tanju Çolak, tesis için emeği geçenlere teşekkür etti. Finansmanı TSK Elele Vakfı tarafından sağlanan tesiste, 300 kişilik kapalı tribünü olan ampute futbol, açık okçuluk ve kapalı havalı silahlar atıcılık sahaları bulunuyor. Ayrıca tesis, dünyanın ilk ve tek ışıklandırmalı ampute futbol sahası olma özelliği taşıyor. -Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri

Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazi Uyum Evi 19 Eylül Spor Tesisleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Muhammet Erdem Şahin: Osman abi sen serhat büfeye kart götürüyodun babamın adı Kürşat Şahin 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement