Gazi ve Şehit Torunları Başakşehir'de İftar Açtı - Son Dakika
Güncel

Gazi ve Şehit Torunları Başakşehir'de İftar Açtı

Gazi ve Şehit Torunları Başakşehir\'de İftar Açtı

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde farklı coğrafyalardan bir araya gelen şehit ve gazi torunları aynı sofrada oruç açtı.

14.07.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde farklı coğrafyalardan bir araya gelen şehit ve gazi torunları aynı sofrada oruç açtı.

Dünyanın dört bir yanından gelen 99 gazi ve şehit torunu Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı iftara, 99 Gazi ve Şehit yakınının yanı sıra; Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Nurettin Ertemel, Bedri Sinan Gül katıldı. Çanakkale Savaşları'nın 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen iftar yemeğinde Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mehmetçik torunlarına Kur'an-ı Kerim hediye etti. Gazi ve şehit torunları da Başkan Uysal'a çeşitli hediyeler takdim etti.

"ÇANAKKALE RUHU İLE KÜLLERİMİZDEN YÜKSELECEĞİZ"

Kayaşehir Hilton Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde Gazi ve Şehir torunlarıyla iftar açan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada; "Dedelerimiz olmasaydı, bu güzel ülkede yaşamıyor olacaktık. Onlara ne kadar minnet duysak azdır. Çanakkale Savaşı Dünya'nın kaderini değiştiren bir savaş. Zamanla Çanakkale'ye gereken önemini veremez olduk. Çanakkale ruhu ile küllerimizden yükseleceğiz. Milleti millet yapan sevinçtir, üzüntüdür. Çanakkale'de her ikisi de mevcut. İnşallah Çanakkale Savaşı'nın yüzüncü yılında daha görkemli bir törenle bir araya geliriz." dedi.

1975 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda gönüllü askerlik için en fazla müracaat eden illerin arasında Diyarbakır'ın olduğunu belirten Başkan Uysal, kardeşlik hukukunun devam etmesi gerektiğini söyledi. Uysal, " Batman'dan gelip, Zonguldaklı asker arkadaşıyla omuz omuza savaşmış ama daha sonra bizler irtibatımızı kaybetmişiz. Birbirimize düşmüşüz. Bu torunlar bir araya geldi ki o dostluk günleri bir araya gelsin" diye konuştu.

"TÜRKİYE TÜM DÜNYANIN BAŞKENTİDİR"

Türkiye'nin yanı sıra Filistin, Mısır, Suriye, Lübnan, Irak, Makedonya, Üsküp, Saraybosna ve Medine'den gelen Mehmetçik yakınları hep birlikte iftar açtı. Katılımcılar yaptıkları selamlama konuşmalarında duygularını dile getirdi.

Batmanlı Ferfore Akyol, "Başbakanımızın sayesinde bu güzel tablo oluştu. Babamın çarpıştığı Gelibolu'ya gidebileceğim aklıma bile gelmezdi. Babamın birlikte çarpıştığı askerlerin torunlarıyla birlikte olmaktan çok mutluyum. Laz'ı, Kürt'ü, Çerkes'i ile hep birlikteyiz. Hepimiz kardeşiz. 35 yıldan bu yana Güneydoğu Anadolu'da akan kardeşkanı durmuştur. Herkes bilmeli ki biz hiçbir zaman ayrılmadık, ayrılmayacağız. Nasıl ki Çanakkale'de omuz omuza çarpıştık, bundan sonra da vatanımız için omuz omuza çarpışırız" dedi.

Filistin'den gelen Şakir Abdurrahman Taşur, şehitlerin ölmediğini belirterek, "Bu güzel toplantıyı düzenleyen Türk hükümetine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamı kendi halkıma anlatacağım. Farklı ülkelerden geldik. Bu kardeşliğimizi de ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Belediye başkanına organizasyondan dolayı teşekkür eden Sakaryalı Fehmi Tantan, "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Babam Rüştiye Mektebinin son sınıfındayken gönüllü olarak Çanakkale'ye savaşmaya gitti. İnşallah bu organizasyonun devamını diliyorum" dedi.

Dedelerinin şehit düştüğü topraklarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Lübnanlı Ahmet Derviş ise, "Lübnan ile Türkiye'yi sadece tarih bağlamıyor. Tüm dünyadan ırkları, renkleri buraya getirdiniz. Ama en baskın renk kırmızıdır. Bu ülke için değişik ülkelerden gelen askerler savaşmışlar şimdi ise zeytin ağaçlarına, yeşilliğe, yağmura dönüştüler. Dedelerimizin şehit düştüğü bu topraklarda tespihin taneleri gibi bir araya geldik. Bu tesbihi bağlayan ipek ip Türkiye'dir. Türkiye tüm dünyanın başkentidir" şeklinde konuştu.

TORUNLAR, İSTANBUL'UN TARİHİ MEKANLARINI GEZDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan torunlar, Başakşehir iftarı öncesinde İstanbul'u gezdi. Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Mehmetçik torunları; Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camii, Miniatürk ve Panorama 1453 gibi İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazi ve Şehit Torunları Başakşehir'de İftar Açtı - Son Dakika


Advertisement