Gazi ve Şehit Yakınlarından "Ücretsiz Seyahat Kartı" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gazi ve Şehit Yakınlarından "Ücretsiz Seyahat Kartı" Eylemi

TÜMGAZİDER Başkan adayı Mercan: "Ücretsiz seyahat imkanı veren kartların tüm Türkiye'de geçerli olmasına rağmen her belediye ayrı bir uygulamaya gidiyor, otobüs şoförleri de bu uygulamalar nedeniyle seyahat kartlarını tanımıyor, belediyelerce verilen kartları istiyorlar"

20.11.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Başkan adayı Hüdaverdi Mercan, ücretsiz seyahat imkanı veren kartların tüm Türkiye'de geçerli olmasına rağmen her belediyenin ayrı bir uygulamaya gittiğini, otobüs şoförlerinin de bu uygulamalar nedeniyle seyahat kartlarını tanımadığını belirtti.

Mercan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, şehit aileleri, gaziler ile harp ve vazife malullerine verilen kartların şehir içi toplu taşıma araçları ile trenlerde ücretsiz seyahat imkanı sağladığı gibi tanıtım kartı niteliği de taşıdığını belirtti.

Ücretsiz seyahat kartıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ifade eden Mercan, "Ücretsiz seyahat imkanı veren kartların tüm Türkiye'de geçerli olmasına rağmen her belediye ayrı bir uygulamaya gidiyor, otobüs şoförleri de bu uygulamalar nedeniyle seyahat kartlarını tanımıyor, belediyelerce verilen kartları istiyorlar" diye konuştu.

Ücretsiz seyahat kartlarının çipli olması gerektiğini vurgulayan Mercan, son çıkarılan kart tasarımlarında "şehit ailesi, "gazi" gibi ibarelerin olmamasına da tepki gösterdi.

Mercan, bütün ibarelerin tek bir kartta toplandığını, bu sebeple kartın, tanıtım kartı özelliğini de yitirdiğini söyledi. Kartların üzerinde "ücretsiz" yazılmasının da onurlarını rencide ettiğini ifade eden Mercan, kartlara "serbest" yada "onur kartı" yazılmasını istediklerini kaydetti.

Mercan, yeni bir düzenlemeyle şehit ve gazi çocuklarının ücretsiz seyahat kartlarındaki 25 yaş sınırının da kaldırılmasını istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazi ve Şehit Yakınlarından 'Ücretsiz Seyahat Kartı' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement