Gaziantep 450 Çeşit Gaziantep Yemeği Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep 450 Çeşit Gaziantep Yemeği Dünyaya Tanıtılacak

Gaziantep 450 Çeşit Gaziantep Yemeği Dünyaya Tanıtılacak

450 çeşit Gaziantep yemeği dünyaya tanıtılacak GAZİANTEP Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım, Gaziantep'e özgü 450 çeşit yemeği Türkiye ve dünya mutfağına tanıtmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

20.03.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

450 çeşit Gaziantep yemeği dünyaya tanıtılacak

GAZİANTEP Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım, Gaziantep'e özgü 450 çeşit yemeği Türkiye ve dünya mutfağına tanıtmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım, kentin mutfak kültürünün zengin bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi. Gaziantep mutfağına ait 450 çeşit yemeğin bulunduğunu belirten Battal Yıldırım, yapacakları projelerle kentin yemek kültürünü dünyaya tanıtacaklarını kaydetti. Gaziantep mutfağında milattan önce yıllardan kalma yemeklerin bulunduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Gaziantep mutfağında yüzlerce yemek çeşidi bulunuyor. Bizler de bu yemekleri dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Gaziantep'in mutfak kültüründe milattan önce yıllardan kalma yemekler bulunuyor. Gaziantep'te yemek çeşitliliğinin bu kadar fazla olması Gaziantep'in İpekyolu üzerinde bulunmasıdır ve bu topraklar çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep 450 Çeşit Gaziantep Yemeği Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement