Bacağı Sakat Köpek Ameliyat Edilecek - Son Dakika
Güncel

Bacağı Sakat Köpek Ameliyat Edilecek

Bacağı Sakat Köpek Ameliyat Edilecek

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Şambayat beldesinde sokakta bulunan bacağı sakat köpek, ameliyat için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi.

05.01.2015 12:55  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne bağlı Şambayat Beldesi'nde sokakta bulunan bacağı sakat köpek, ameliyat için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildi.

Şambayat'ta sokakta tüfekle vurulduktan sonra sol arka bacağı ters kaynadığı için sakat kalan köpek, bulanlar tarafından Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği'ne getirildi. Derneğe getirilen köpek, tedaviye alınarak röntgeni çekildi ve tahlilleri yapıldı. Burada ilk tedavisi yapılan köpeğe 'Şambaba' adını veren Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyeleri daha sonra köpeği ameliyat için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildi.

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Cengiz Bayram, köpeğin sağlığına kavuşması için çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu köpeği komplike bir vaka olduğu için bunu bize göndermişler. Kliniğimize getirdiler, burada öncelikle röntgenleri çekildi. Röntgenlerinde eski kaynamış bir kırık var. Bu tabi şekil bozukluğuna yol açmış. Tekrardan ciddi bir operasyonla kaynamış bölge tekrar kırılacak ve düzgün bir şekilde platinle yerleştirilecek. Bunu Hatay'da gerçekten güzel bir ekip yapıyor. Zaten burada çözemediğimiz ağır vakaları oraya götürüyoruz. Tedavisi yapıldıktan sonra Şambayat'a göndereceğiz. Eğer orada bakamazlarsa köpek bizim derneğimize ait barınağımızda yaşayabilir. Operasyon sonrasındaki durumunu görmemiz lazım."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bacağı Sakat Köpek Ameliyat Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement