Gaziantep - Bakan Şimşek: Terörle Mücadele Kararlı Bir Şekilde Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Bakan Şimşek: Terörle Mücadele Kararlı Bir Şekilde Devam Edecek

Gaziantep - Bakan Şimşek: Terörle Mücadele Kararlı Bir Şekilde Devam Edecek

Bakan Şimşek: Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam edecek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, PKK'nın çözüm sürecini istismar ettiğini ancak terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

06.10.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Şimşek: Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam edecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, PKK'nın çözüm sürecini istismar ettiğini ancak terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin Gaziantep'te düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan aynı zamanda AK Parti birinci sıra milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin bölücü terör örgütü PKK tarafından istismar edildiğini ifade etti. Terörle mücadele edilmeye kararlı şekilde devam edileceğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Bizim çözüm irademiz en güçlü bir şekilde devam edecektir. İnadına kardeşlik, inadına barış, inadına birlik, beraberlik, inadına özgürlük, inadına tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz. Bu kadar açık ve net, ama çözüm irademiz güçlü bu iradeyi istismar edenlere de onlara karşı da, onların anladığı dille mücadele edeceğiz. Hiçbir partinin bugüne kadar yapamadığını kurucu genel başkanımız yaptı ve belki 100 yıllık bir problemi ret ve inkar siyasetine son verdi. Temel hak ve özgürlükleri, demokrasiyi bizim partimiz iyileştirdi. Bunun karşılığında ne gördük? Daha çok bölücü terör örgütünün faaliyetini. Yani çözüm sürecinin istismarını gördük. O nedenle bugün onların anladığı dille konuşuyoruz, çünkü dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, hiçbir demokrasisinde eli silahlı terör örgütlerinin yeri yoktur. Eğer mesele hak ve hukuk arayışı ise, mesele daha çok demokrasi, daha çok temel ham ve özgürlükse, talepleri başımız gözümüz üstüne. Nitekim bu konuda ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan halkın bölücü terör örgütünün çağrılarına prim vermediğini ve bölgenin 1990'lı yıllara döneceğine yönelik görüşlere katılmayan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Asla ve asla 90'lı yıllara dönmeyeceğiz. Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde terörle mücadele ederken özgürlükleri daha çok arttıracağız, çünkü kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha çok pekiştirmek istiyoruz. Onun için terörle mücadele kararlı bir şekilde devam edecek, ama bir yandan da çözüm iradesi bir yandan da güçlü bir şekilde devam edecek. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor, çünkü bizim muhatabımız bizim milletimizdir. Bütün kışkırtmalara rağmen milletimiz bölücü terör örgütünün çağrılarına prim vermiyor. Niye? Çünkü AK Parti'nin reform siyaseti sayesinde. AK Parti'nin milli birlik, beraberlik, kardeşlik projesi sayesinde, çünkü eskiden olduğu gibi ret ve inkar siyaseti devam etseydi, hak ve özgürlükler kısıtlansaydı, bugün çok daha farklı bir resimle karşı karşıya olurduk. Onun için bizim kafamız son derece nettir."

Bakan Şimşek'in konuşmasının ardından AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep'ten aday gösterdiği 12 milletvekili adayı tek tek tanıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Bakan Şimşek: Terörle Mücadele Kararlı Bir Şekilde Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement