Gaziantep - Bakan Şimşek: Türkiye Terör Tehdidi Altında - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Bakan Şimşek: Türkiye Terör Tehdidi Altında

Gaziantep - Bakan Şimşek: Türkiye Terör Tehdidi Altında

Bakan Şimşek: Türkiye terör tehdidi altında MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de terör tehdidinin bulunduğu söylerken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın yanı sıra da birçok terör örgütünün bulunduğunu ifade etti.

08.10.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Şimşek: Türkiye terör tehdidi altında

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de terör tehdidinin bulunduğu söylerken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın yanı sıra da birçok terör örgütünün bulunduğunu ifade etti.

Aynı zamanda AK Parti Gaziantep 1'inci sıra milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beraberinde AK Parti milletvekilleri Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik ve Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve adaylarla birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan kente ve kentteki basın mensuplarına ilişkin bilgiler alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de terör tehdidinin bulunduğunu belirten Mehmet Şimşek, bölgede bir çok terör örgütünün olduğunu belirterek, şunları dedi:

IŞİD'İN PARA KALIPLARI GAZİANTEP'TE ELE GEÇTİ

'IŞİD bir terör örgütüdür, fakat kendince Irak, Suriye yani belli bölgelerde bir yapılanma içindedir. O bölgelerde para basmak için buralarda kalıp üretme çabasına girmiştir ve bu kalıplar Gaziantep'te yakalanmıştır. Dolayısıyla IŞİD'in burada para basması söz konusu değildir. Herhalde bulunduğu yerlerde sanayi altyapısı çok gelişmemiş, bu tür bir imkan yok. Bu defa gelmişler Türkiye'de arayış içerisine girmişler, ama burada istihbaratımız çok güzel bir iş çıkarmış. Takip etmiş, gereken yapılmıştır. Böyle ekonomik konuda dahil buradan yola çıkıp terör örgütü şöyledir. Tabi ki bölgede bir sürü terör örgütü var. PKK'sı var, IŞİD'i var, DHKP-C var. Bunların hepsi barbar terör örgütleridir. Dolayısıyla bu tehdit bölgede yoktur diyemeyiz. Bölge derken Türkiye'de ve genel anlamda, ama bu tehditleri minimize edecek güvenlik güçlerimiz var, istihbaratımız var. Onlar işlerine en iyi şekilde yapmaları için biz ne gerekiyorsa kendilerine imkanı sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Bakan Şimşek: Türkiye Terör Tehdidi Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement