Gaziantep Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep?te - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep?te

Gaziantep Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep?te

Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep'te BREZİLYA Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederken, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

16.04.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep'te

BREZİLYA Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederken, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Beraberindeki heyetle Gaziantep'te temaslarda bulunan Brezilya Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado'yu makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye ve Brezilya'nın gelişmekte olan ülkeler kategorisinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri ile Brezilya'nın büyüme ve güçlenme hedefinin örtüştüğünü belirten Şahin, 'Bunu başarabilmemiz de çok daha kuvvetli, safları sıklaştırmamız, her yönden, ekonomik, siyasi, kültürel her yönden çok daha güçlü bir yol arkadaşlığını götürmemiz gerekiyor. İki ülkenin ortak gücünü artıracak ortak çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Büyükelçi Salgado ise iki ülke arasındaki politik ilişkilerin çok önemli olduğuna dikkati çekti. Türkiye ve Brezilya'nın G20 üyesi olduğunu da hatırlatan Salgado, "Ekonomik olarak Türkiye ve Brezilya birbirine yakın karakterislikler gösteriyor, yani sanayi alanında aynı türden şeyler üretiyoruz, ayrıca üçüncü ülkelerde de rekabet içindeyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Şahin, Salgado'ya hediye takdim etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gaziantep?te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement