Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaün İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaün İşbirliği Yapacak

Başkan Şahin ile Rektör Prof. Dr. Coşkun arasında imzalanan protokol kapsamında, 26 konu başlığı altında hazırlanacak projelerle kentin her alanda kalkınması hedefleniyor.

17.12.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında arkeolojiden gastronomiye kadar 26 başlık altında gerçekleştirilecek işbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun arasında imzalanan protokolle üniversite-belediye işbirliğinde hazırlanacak projelerle kentin her alanda kalkınması hedefleniyor.

Kentin mutfak kültürünü anlatacak gastronomi, göçmen sorunları, eğitim, konut, sosyal yapı, turizm, kamulaştırma, turizm gibi 26 konu başlığını kapsayan protokolde, ayrıca şehrin en önemli sorunlarının başında gelen trafiğin çözümü noktasında da "Ulaşım-Trafik Master Planı" hazırlanacak.

Şahin, Rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde, protokolün önemli bir işbirliği olduğuna işaret etti.

Zamanın, işbirliği, paylaşım ve güç birliği zamanı olduğuna dikkati çeken Şahin, "Eğer gücümüzü birleştiremezsek, potansiyelimizi kullanamazsak, teori ve pratiği hayata geçiremezsek bugün koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. Dünyanın 10'uncu ekonomisine yalnızca 3 büyükşehirle ulaşılamaz. Gaziantep'in de bu hedefler içerisinde önemli yeri var" dedi.

Gaziantep'in aldığı göçle nüfusunun her geçen yıl büyüdüğünü ve ciddi yapısal sorunları bulunduğunu dile getiren Şahin, sorunların çözümü noktasında üniversitelerin önemine dikkati çekti.

Hedeflerine ulaşmak isteyen şehirlerin, üniversitelerini çok iyi kullanmaları gerektiğini ifade eden Şahin, vatandaş memnuniyetini, yaşam kalitesini artırmak için her alanda GAÜN'le işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Coşkun da üniversite ile büyükşehir belediyesi arasında her zaman bir işbirliğinin olduğunu ancak protokolle bunun kapsamını genişlettiklerini söyledi.

İki kurumun da kentin gelişmesi için çalıştığını ifade eden Coşkun, protokolün, kentin geleceğine ışık tutacak, katma değer oluşturacak projelerin hayata geçirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Coşkun, sunum eşliğinde protokol kapsamında yapılacak projelerin detaylarını anlattı.

Konuşmaların Coşkun ve Şahin, işbirliği protokolünü imzalandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaün İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement