Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnanç Turizmine De Önem Veriyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnanç Turizmine De Önem Veriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnanç Turizmine De Önem Veriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in görev gelmesinden sonra birçok alanda yaptığı yeniliklerin bir kısmı da inanç turizminde ön plana çıkıyor.

04.08.2014 11:14  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu çerçevede Nurdağı'nda bulunan Hz. Ukkaşe'nin türbesinde çevre düzenlemesi yapıldı. Çevre il ve ilçelerden kalabalık ziyaretçi akınına uğrayan Hz. Ukkaşe türbesinin çevre görüntüsü gelen ziyaretçileri rahatsız ediyordu. Bu durumu düzeltmek için harekete geçen Başkan Şahin'in girişimleri ile türbede çevre düzenlemesi yapıldı.

İslam dünyasının ve sahabenin büyüklerinden olan Hz. Ukkaşe türbesi günümüzde inanç turizmi açısından önemli bir değer oluşturuyordu. Ancak, türbe hak etmediği bir şekilde bakımsız ve atıl bir vaziyetteydi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından burada birtakım çevre düzenlemesi ve bakım onarım çalışması yapıldı. Bu kapsamda; meydana ve yollara kilit taşı döşendi, ağaç kenarlarına ve yol kenarlarına bordür döşendi. Gelen ziyaretçilerin araçlarını kolayca park edebilmeleri için otopark düzenlenmesi yapıldı. Çevrede peyzaj düzenlemesi, temiz ve pis su tesisatı tadilatı, çeşmelerin mermerlerinin tadilatı, hediyelik eşya dükkânlarının çatılarının onarımı, duvar sıva ve boyası, moloz taş duvar ve kabartma derz yapıldı.

Gelen ziyaretçilerin güvenliği için korkuluk yapımı ve çevrenin temizliğinin kontrol altına alınması amacıyla çevreye büyüklü küçüklü metal ve plastik çöp kovaları yerleştirildi. Ziyaretçilerin yollarını şaşırmadan gelebilmeleri için Nurdağı'ndan itibaren yönlendirme tabelaları, Hz. Ukkaşe hakkında bilgilendirme tabelası ve Gaziantep şehir merkezinde ziyaret edilebilecek yerlere ait billboardlar konuldu. Gelen ziyaretçilerin kurbanlarını kestikleri kesimhanenin de sıva, boya, yer ve tavan döşemesi yapılarak hijyen ve standartlara uygun hale getirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnanç Turizmine De Önem Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement