Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Yenilenebilir Enerji Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Yenilenebilir Enerji Hamlesi

Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğin Artırılması Projesi" kapsamında işbirliği protokolü imzalandı Proje çerçevesinde elde edilecek enerjiyle GAP Bölgesindeki şehirlerin yeni enerji kaynaklarıyla kalkınması hedefleniyor.

01.10.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğin Artırılması Projesi" kapsamında elde edilecek enerjiyle GAP Bölgesindeki şehirlerin yeni enerji kaynaklarıyla kalkınması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil arasında belediye binasında imzalanan protokol, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında farkındalık arttırma, eğitim, kurumsal kapasite geliştirme ve pilot proje uygulamaya yönelik faaliyetlerde işbirliğini kapsıyor.

Proje çerçevesinde elde edilecek enerjiyle GAP Bölgesindeki şehirlerin yeni enerji kaynaklarıyla kalkınması hedefleniyor.

Başkan Şahin, imza töreninde, GAP'ın önemine dikkati çekerek, projeden en iyi şekilde faydalanmayı hedeflediklerini belirtti.

Bölgenin Mezopotamya ve Akdeniz'in güçlü topraklarını kapsadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili belediye bünyesinde güçlü bir başkanlık oluşturduk. Bununla alakalı 'neler yapılabilir, çiftçimiz ne şekilde desteklenebilir' bunların çalışmasını yaptık. Her başlık üzerinde GAP İdaresinin yaptığı çalışmalarla, belediyenin yaptığı çalışmaları kuvvetli şekilde birleştirip verimliliği de artıracağız. Böylelikle daha hızlı ve kaliteli hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız. GAP'ın bize verdiği destekle Anadolu'ya yakışır bir şekilde rekabeti yöneteceğiz. Yenilikçi, girişimci, araştırma ve geliştirmeye açık bölge anlayışıyla diğer bölgelerden farkı ortaya koyup bu kalkınma yarışında daha öne çıkacağımıza inanıyorum."

GAP İdaresi Başkanı Karahocagil de bölgenin yenilenebilir enerji, organik tarım ve turizmde rekabet gücünün yüksek olduğu ifade etti.

Bu alanlarda projelerin olduğunu belirten Karahocagil, özellikle enerji verimliliğini önemsediklerini vurguladı.

Protokolün önemine dikkati çeken Karahocagil, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği çerçevesinde Gaziantep'te sanayi ve kentin alt yapı ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Yenilenebilir Enerji Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement