Gaziantep Carablus'tan Işid Ateş Açtı, Karkamış'a 2 Havan Düştü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Carablus'tan Işid Ateş Açtı, Karkamış'a 2 Havan Düştü

Gaziantep Carablus\'tan Işid Ateş Açtı, Karkamış\'a 2 Havan Düştü

Carablus'tan IŞİD ateş açtı, Karkamış'a 2 havan düştü Metin Faruk TAMER/ KARKAMIŞ (Gaziantep), (DHA) - SURİYE'nin Carablus kentindeki IŞİD militanları, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattında mayın temizliği yapan askerlere ateş açtı.

03.02.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Carablus'tan IŞİD ateş açtı, Karkamış'a 2 havan düştü

Metin Faruk TAMER/ KARKAMIŞ (Gaziantep), (DHA) - SURİYE'nin Carablus kentindeki IŞİD militanları, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattında mayın temizliği yapan askerlere ateş açtı. Askerler ateşe misliyle karşılık verirken, Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi ise Karkamış'ta boş araziye düştü.

Geçen 28 Ocak günü ve dün sınırda mayın temizleme aracıyla, mayın tespit ve temizleme görevi yürüten askeri birliğe Carablus'taki IŞİD militanları tarafından ateş açılmış, askerler de bunun üzerine karşılık vermişti. Bu olayın ardından sabah saatlerinde Karkamış ilçe merkezine 1 kilometre mesafede, mayın temizleme çalışması yürüten askerlere, yine Carablus'taki IŞİD militanları tarafından ateş açıldı.

IŞİD MİSİLLEMEYE KARŞILIK VERDİ

Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye angajman kuralları kapsamında misilleme atışı yapıldı. Obüs ve zırhlı araçlardan açılan ateş sırasında aralıklarla IŞİD militanları ateş etmeye devam etti. Bu sırada Suriye tarafından atılan 2 havan mermisi ise Karkamış Belediyesi yakınlarındaki boş araziye düştü. Patlamada yaralanan olmazken, sınırda görevli zırhlı birlikler, havan mermilerine karşılık olarak da IŞİD hedeflerine yönelik misilleme atışı yaptı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Carablus'tan Işid Ateş Açtı, Karkamış'a 2 Havan Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement