Gaziantep'e Fıstık Park - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e Fıstık Park

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yapımı devam eden Fıstık Parkı'ndan detay görüntüler Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in parkta incelemede bulunması Başkan Şahin'in açıklaması Gaziantep'e Fıstık Park Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisinde yaptırılan "Fıstık Park" mayıs ayında hizmete açılacak Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Gaziantep'te yaşayıp, kentimiz için bu kadar önemli bir ürün olan fıstığın nasıl yetiştiğini, ağacını görmeyen insanlarımız, çocuklarımız var. Biz de bunun için harekete geçtik" ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Antep fıstığı üretim ve işleme merkezi konumunda bulunan Gaziantep, vatandaşların fıstık ağaçlarıyla iç içe olacakları ve ürünün yetişmesinden işlenmesine kadar her aşamasını görebilecekleri "Fıstık Park"a kavuşuyor.

26.03.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yapımı devam eden Fıstık Parkı'ndan detay görüntüler

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in parkta incelemede bulunması

Başkan Şahin'in açıklaması Gaziantep'e Fıstık Park

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisinde yaptırılan "Fıstık Park" mayıs ayında hizmete açılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:

"Gaziantep'te yaşayıp, kentimiz için bu kadar önemli bir ürün olan fıstığın nasıl yetiştiğini, ağacını görmeyen insanlarımız, çocuklarımız var. Biz de bunun için harekete geçtik"

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Antep fıstığı üretim ve işleme merkezi konumunda bulunan Gaziantep, vatandaşların fıstık ağaçlarıyla iç içe olacakları ve ürünün yetişmesinden işlenmesine kadar her aşamasını görebilecekleri "Fıstık Park"a kavuşuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisinde, yaklaşık 33 bin metrekare alanda ağaçlara zarar vermeden yaptırılan park, mayıs ayında hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in fıstıkla bütünleşmiş bir kent olduğunu belirterek, şehrin simgesi olan bu ürünü iyi kullanmaya çalıştıkların söyledi.

Belediye olarak fıstıkla ilgili tüm çalışmalara büyük önem verdiklerini anlatan Şahin, "Bu şehrin simgeleri, köklü bir geçmişi ve geleneği var. İnsanlara Gaziantep'i sorduğunuz zaman akla ilk gelen şey fıstık. Fıstık bizim için çok önemli. Rekoltesinin artmasından ağaçların aşılanmasına, çiftçilerin eğitilmesine kadar desteklerimiz var. Ancak Gaziantep'te yaşayıp, kentimiz için bu kadar önemli bir ürün olan fıstığın nasıl yetiştiğini, ağacını görmeyen insanlarımız, çocuklarımız var. Biz de bunun için harekete geçtik." dedi.

Şahin, özellikle Gazianteplilerin ve kente gelen turistlerin fıstığın nasıl yetiştiğini, toplandığını, ne gibi işlemlerden geçtiğini yani ürünün bütün evrelerini görmesini istediklerini dile getirdi.

Fıstık tanesini andıran bina

Bu kapsamda kentin ortasında kalan Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapılan protokolle devraldıklarını hatırlatan Şahin, "Buraya Fıstık Park yapıyoruz. Tek bir ağaca dahi zarar vermeden tasarımını yaptık. İnşası yüzde 85 bitti. Mayıs ayında açılışını yapacağız." diye konuştu.

Parkta dinlenme ve oyun alanları, fıstık ağaçları arasında yürüyüş parkurları olacağını, ayrıca girişte karşılama binası olarak 17 metre yüksekliğinde fıstık tanesi şeklinde ahşap kaplamalı bir bina yapıldığını kaydeden Şahin, sosyal donatı alanlarının daha önceden lojman olarak kullanılan yerlere inşa edildiğini vurguladı.

Şahin, her yıl düzenlenen fıstık festivalinin de artık Fıstık Park'ta yapılacağını sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp da 2 etaptan oluşacak parkta 19 bin 666 metrekare bitkisel peyzaj alanı yapıldığına dikkati çekti.

Parkın, ziyaretçilerin ağaçlarla iç içe olacakları şekilde yapıldığını vurgulayan Usalp, şunları kaydetti:

"Parkımızda sulu çocuk oyun alanı, parklar, kafeler, yürüyüş yolları, spor alanları olacak. Parkın kalan bölümü, 5 yıl içinde teslim edilecek. Parkın ikinci etabında fıstık müzesi yapılacak. Parkta sadece fıstık değil ceviz ve asmalar da var. Kentin içinde kalan yeşil alandan insanlarımızın faydalanmasını istedik. Çocuklarımız dalında fıstık ve üzüm nasıl olur bunu bilmiyorlar, parkımızda görecekler. Fıstıkla iç içe yaşam sağlamak istiyoruz."

Gaziantep\'e Fıstık Park
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'e Fıstık Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement