Gaziantep'e İki Tabiat Parkı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e İki Tabiat Parkı

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Şahinbey ve İslahiye ilçelerindeki iki ormanlık alanı tabiat parkı olarak tescilledi.

28.04.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Şahinbey ve İslahiye ilçelerindeki iki ormanlık alanı tabiat parkı olarak tescilledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın, Türkiye'nin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre, milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına aldığını hatırlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Erdoğan, bu kapsamda, Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Gerciğin ve Yamaçtepe mahalleleri sınırında yer alan 2 bin 820 dekar ormanlık alanın "Alleben Tabiat Parkı", İslahiye ilçesine bağlı Huzurlu Yaylası'nda yer alan bin 520 dekarlık ormanlık alanın ise "Huzurlu Tabiat Parkı" olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 22 Nisan 2016 tarihli makam oluruyla ilan ve tefrik edildiğini bildirdi.

Böylece Gaziantep'te tabiat parkı sayısının 4'e, korunan alan sayısının 6'ya yükseldiğine işaret eden Erdoğan, kentte korunan alanların, yeni ilan edilen tabiat parklarıyla 363 bin 260 dekara yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'e İki Tabiat Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement