Gaziantep'e 'Safari Park' Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e 'Safari Park' Kuruluyor

Gaziantep\'e \'Safari Park\' Kuruluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayvanat Bahçesi yanındaki 150 dönüm araziye Safari Park kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

16.01.2015 11:43  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayvanat Bahçesi yanındaki 150 dönüm araziye Safari Park kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Altyapı çalışmaları süren safari parkta birbirine zarar vermeyecek türde hayvanların bir arada olacağını belirten Şahin, ziyaretçilerin bu ortamı araçlarla dolaşacağını anlattı. Fatma Şahin, yaz mevsiminde tamamlanacak Safari Park'ı yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesini hedeflediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyüklük ve çeşitlilikte Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü hayvanat bahçesi unvanına sahip Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin yılda 2 milyon ziyaretçi ile kentin en önemli cazibe merkezi olduğunu söyledi. Gaziantep'teki müzelere yılda 300 bin ziyaretçi geldiğini anlatan Fatma Şahin, yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi'nin öneminin ortaya çıktığını ifade etti.

'HİJYENİK VE MUTLU ORTAM ÜREMEYİ ARTIRDI'

Fatma Şahin, kentin en önemli turizm havzası ve cazibe merkezi olarak kabul ettikleri Hayvanat Bahçesi'nin hijyenik ve her türe özel bakımın yapılması ile hayvanlar için mutlu ortam oluşturulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu durum hayvanların üreme kapasitesine de yansıyor. Diğer bahçelere göre Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde üremenin fazla olduğunu görüyoruz. Rahat ve huzurlu bir ortam var. Her hayvanın kendine lazım olan alan ve doku oluşturuldu. Durum böyle olunca, mesela başka hayvanat bahçelerinde en fazla ikiz doğum yapan kaplan, bizim bahçemizde dördüz doğurdu. Her hayvanın üremesinin arttığı bir dönem yaşıyoruz. Biz yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bahçemize yönelik cazibeyi kuvvetlendirmek için alternatifler üretiyoruz. Bu cazibeyi artırmak için yeni türler ile bahçemizdeki hayvan sayısını artıracağız."

SAFARİ PARK İLE ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 50 ARTACAK

Fatma Şahin, Gaziantep'e ziyareti artırmak için çabaladıklarını ve bu noktada Hayvanat Bahçesi'ni daha cazip hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bu noktada Hayvanat Bahçesi'nin yanındaki alanda Safari Park oluşturacaklarını ve böylece yeni bir turizm alanın meydana çıkacağını anlatan Şahin şunları söyledi:

"Hayvanat Bahçesi şehrimizin en önemli merkezlerinden birisi. Her yıl 2 milyon kişi burayı ziyaret ediyor. Biz şimdi burayı daha canlı kılmak ve ilgiyi daha fazla artırmak için yeni bir çalışma başlattık. İnsanlar hayvanları daha yakından görebilmek ve heyecan yaşamak için Afrika'da safari turlarına gidiyor. Biz de burada minyatür bir safari alanı oluşturuyoruz. Mevcut bahçemizin yanındaki 150 dönümlük araziyi çevirdik ve altyapı çalışmalarına başladık. Bu safari alanına çeşitliliği birbirine zarar vermeyen hayvanları seçerek doğal ortama bırakacağız. Hayvanların bir arada olacağı bu parkta ziyaretçiler araçlarıyla dolaşabileceği bir sevgi ortamı oluşturmuş olacağız. Yaz mevsiminde tamamlanacak olan safari park ile ziyaretçi sayımızda yüzde 50 artış bekliyoruz. Yani şu anda yılda 2 milyon olarak ziyaretçi sayımızın safari park ile 3 milyona yükseleceği inancındayız." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'e 'Safari Park' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement