Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi Çalıştayı" - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi Çalıştayı"

Prof. Dr. Göksel Demirer, "Dünya artık atıklara birer kaynak olarak bakıyor" dedi.

12.02.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Göksel Demirer, "Dünya artık atıklara birer kaynak olarak bakıyor" dedi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde yürütülen, "Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi Çalıştayı" yapıldı.

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda Prof. Dr. Göksel Demirer, katılımcılara proje çalışmaları ve çalıştay yönetimi hakkında bilgi verildi.

Demirer, simbiyozun endüstriyel işletmelerin karşılıklı fayda sağlayacakları ortaklıklar kurması olarak tanımlanabildiğini belirtti.

Sadece bugünü değil gelecek kuşakları da gözetmenin önemine dikkat çeken Demirer, "Mümkün olduğunca verimli kaynakları kullanan, dolayısıyla o günlerden bu yana sürdürülebilir kalkınma için pek çok araç geliştirildi. Endüstriyel Simbiyoz da bunlardan bir tanesidir. Sadece endüstri için değil; kentler için, binalar için, ulaşım için her insani sektör için simbiyoz önemlidir" ifadelerini kullandı.

Dünyanın artık atıklara 'atık' demediğini belirten Demirer, "Bunlara atık olarak değil birer kaynak olarak bakılıyor. Pek çok atık için onlarca yöntem var. Endüstriyel simbiyoz kavramı kendi içinde yeni bir kavram elde etti. Bu da 'Eko Endüstriyel Park'lardır. Simbiyoz ile ortak yaşam alanı teşvik edilecek ve yaygınlaştırılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Süresi 9 ay olan Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çeşitli sektörler arasında endüstriyel simbiyoz olanakları belirlenecek ve seçilecek 3 simbiyoz olanağı için fizibilite çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement