Gaziantep Fatma Şahin: Terörizm Şu Anda Bütün Dünyanın Sorunudur - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Fatma Şahin: Terörizm Şu Anda Bütün Dünyanın Sorunudur

Gaziantep Fatma Şahin: Terörizm Şu Anda Bütün Dünyanın Sorunudur

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terörizmin bütün dünyanın sorunu olduğunu belirterek, bir ülkeyi güvenli bir diğerini güvensiz olarak tanımlamanın yanlış olduğunu yakın zamanda gördüklerini söyledi.

14.04.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terörizmin bütün dünyanın sorunu olduğunu belirterek, bir ülkeyi güvenli bir diğerini güvensiz olarak tanımlamanın yanlış olduğunu yakın zamanda gördüklerini söyledi. Gaziantep'te Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nde bir grup yabancı bir araya gelen Fatma Şahin, terörizmin bütün dünyanın ortak sorunu olduğunu söyledi. Dünya liderlerinin ortak terörist tanımında birleşmesinin önemine dikkat çeken Şahin, şöyle dedi:

"Terörizm şu anda bütün dünyanın sorunudur. Sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Küreselleşmenin getirdiği pozitif ve negatif bütün etkileri yaşıyoruz. Dolayısıyla bir şehri güvenli bir şehri güvensiz, bir ülkeyi güvenli bir ülkeyi güvensiz şekilde ayırt etmenin ne kadar yanlış olduğu birçok örneği son zamanda yaşadık. Dünya liderlerinin ortak terörist tanımında birleşmesi ve terörizmle ilgili çok net kararlı tutumlar sergilemesi gerekiyor. Aksi takdirde bu tür yapılan ayrımcılığın gelecek adına sorunu çözmeyeceğini bunu daha da büyüteceğini ve bizim bu yaptığımız güzel çalışmaları da gölgelediğini düşünüyoruz."

Gazetecilere Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Şahin, yapılan güzel işlerin ülke ve bölge ile ilgili bir takım medya organlarında çıkan olumsuz haberlerle gölgelendiğini savundu. Mülteciler konusunda dünyaya büyük bir insanlık dersi verdiklerini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Ülkemiz ve bölgemizde oluşturulmak istenen negatif algıdan dolayı çok rahatsızız. Hem 5 yıldan beri çok büyük bir fedakarlık yapıyoruz. Dünyaya büyük bir insanlık sınavı verdik. Vicdanen yapılması gereken her şeyi yaptık. Buna rağmen bir takım medya tarafından bu bölgenin güvenliği ile ilgili sürekli negatif algı oluşturulmasından dolayı kendi halkımızın da bundan dolayı çok rahatsız. Kültür ve turizm alanında hedeflerimize gitmeye çalışırken, bir sanayi şehri olarak ihracatımızı artırmaya çalışırken bu haberlerin bizi çok ciddi şekilde bizi rahatsız ettiğini ve bundan dolayı bizim bir Paris kadar bizim bir Washington kadar Avrupa'daki herhangi bir ülke kadar güvenli bir ülke olduğumuzu iddia ediyoruz. Bütün gücümüzle emniyet teşkilatımız, istihbarat teşkilatımız burada olabilecek her şeyi kontrol etmektedir ve aslında bu bölgede yapılan çalışmalar bütün Türkiye'nin ve bütün dünyanın güvenliğine sigorta olmaktadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Fatma Şahin: Terörizm Şu Anda Bütün Dünyanın Sorunudur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement