Gaziantep Hanefi Avcı Cemaate 17 Aralık'tan Sonra Destek Veren Suçludur - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Hanefi Avcı Cemaate 17 Aralık'tan Sonra Destek Veren Suçludur

Gaziantep Hanefi Avcı Cemaate 17 Aralık\'tan Sonra Destek Veren Suçludur

Hanefi Avcı: Cemaate 17 Aralık'tan sonra destek veren suçludurESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 15 Temmuz darbe girişimini Fethullah Gülen'in planladığını ve 17 Aralık'tan sonra örgüte destek verenlerin suçlu olduğunu söyledi.

22.10.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanefi Avcı: Cemaate 17 Aralık'tan sonra destek veren suçludur

ESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 15 Temmuz darbe girişimini Fethullah Gülen'in planladığını ve 17 Aralık'tan sonra örgüte destek verenlerin suçlu olduğunu söyledi.

Hanefi Avcı, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Gaziantep Kulübü tarafından düzenlenen 'Devlet genel güvenliğine yönelik yapılar' konferansına konuşmacı olarak katıldı. Avcı, 15 Temmuz darbe girişimini Fethullah Gülen'in planladığını, 17 Aralık sürecinden sonra örgüte destek verenlerin suçlu olduğunu savunarak, şunları öyledi:

"Bu darbeyi planlayan, yöneten ve emir veren Fethullah Gülen'dir. Gülen bu cemaatin yöneticisi, lideri ve onların kutsal insanıdır. Onun her söylediğine cemaat kutsal bir ilhamla geldiğine inanır. Bazıları uzaktan bakarak 'Bu ağlayan adam nasıl yönetir?' diye düşünüyor. Fakat bunun iki yüzü vardır. Vaazlarına bakıldığında ağlayan ama bir de örgütsel faaliyetlerle ilgili konuşmaları var. O konuşmalarda dikkat ederseniz 'Yapın, edin' diye talimatlar yağdırır. Bu zamana kadar başımıza gelen bütün olayların bizzat yöneticisidir. Darbeyi bire bir kendisi yönetmiştir. Cemaate birçok insanın zamanında bulaştığını fakat bunların niyetini bilmeyen çok kişi vardı. Ne zaman ki hükümet bunları terör örgütü ilan ettiyse, bu zamandan sonra cemaate desteği devam ettirenler suçludur."

FETÖ'nün yerini devlet içerisinde doldurmaya çalışan bazı tarikatlar olduğunu savunan Avcı, bu tür grupların devlet içerisine girmelerinin engellenmesi ve devletin bu duruma ilişkin önlem alması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Hanefi Avcı Cemaate 17 Aralık'tan Sonra Destek Veren Suçludur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement