Gaziantep ile Kilis Arasına Osb Kurulacak - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep ile Kilis Arasına Osb Kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Gaziantep ile Kilis arasında, 35 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için onay verildiği bildirildi.

14.10.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Gaziantep ile Kilis arasında, 35 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak Polateli- Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için onay verildiği bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO öncülüğünde, Kilis Valiliği, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Polateli-Şahinbey Tekstil OSB Sanayicileri Derneği ile yürütülen çalışmalar sonucunda kurulacak OSB, ilk etapta 14 milyon 300 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.

Türkiye'de, iki şehir arasında kurulacak olması bakımından bir ilk olacak Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, Gaziantep sanayisine genişleme imkanı sağlayacağı gibi Kilis'in kalkınmasına ve sanayisinin gelişmesine de ivme kazandıracak.

Ayrıca, Hassa- Dörtyol Tünel Projesi ve otoyol bağlantısının gerçekleştirilmesiyle İskenderun Limanı'na ulaşım kısalacak. Gaziantep ve Kilis sanayicilerinin yanı sıra bölge iş adamları zaman ve maliyetler açısından büyük tasarruf yaparak, rekabet üstünlüğü elde edecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen GSO Başkanı Konukoğlu, kurulacak OSB'nin yatırım alanı sıkıntısı çeken sanayicilere fırsat sunmanın yanında yabancı yatırımcılara da açık olacağını belirtti.

Hassa-Dörtyol Tüneli ve otoyol bağlantısı yapılınca, İskenderun Limanı'na ulaşımın Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB'den 80 kilometreye ve Gaziantep OSB'den 110 kilometreye düşeceğini ifade eden Konukoğlu, böylece bütün bölgenin ihracatının İskenderun Limanı'ndan dünyaya gönderilebileceğine, sanayicilerin zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet avantajı elde edeceğine dikkati çekti.

Yeni OSB'nin uzun vadede tüm sektörlere açılmasının beklendiğini belirten Konukoğlu, böylece önemli istihdam imkanları doğacağını vurguladı.

Gaziantepli iş adamları olarak, rekabetçi ve yenilikçi sanayi vizyonuyla geleceği inşa etmeye çalıştıklarını ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu yaparken kazan-kazan politikasıyla hareket ederek, bölgesindeki iller ve sanayicilerle hareket etmeye büyük önem veriyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacaksak, el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Bunun için bütün şehirlerimizin ekonomik ve ticari dinamiklerinin tamamını kullanarak, daha hızlı büyümesi gereklidir. Bu doğrultuda, bölgesel bir proje olan Şahinbey-Polateli Tekstil İhtisas OSB'nin kuruluşunu tamamladığımız için mutluyuz. Bu hayalimizin gerçekleştirilmesinde çok insanın emeği var. Hepsine bir kez daha şükranlarımı sunarım. Yatırımlarından ve üretimden asla vazgeçmeyen Gaziantep, ülkemizin büyümesine güç katmaya, en büyük moral kaynağı olmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep ile Kilis Arasına Osb Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement