Gaziantep'in Hava Kalitesi Artacak - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Hava Kalitesi Artacak

Gaziantep\'in Hava Kalitesi Artacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, kış aylarının yaklaşması ile birlikte apartman görevlilerine kalorifer kazanı yakma seminerleri düzenleyeceklerini belirtti.

13.10.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, kış aylarının yaklaşması ile birlikte apartman görevlilerine kalorifer kazanı yakma seminerleri düzenleyeceklerini belirtti.

Düzenlenen seminerlerle şehrin hava kalitesinin artırılmaya çalışıldığına işaret eden Yalım, şu şekilde konuştu:

"Gaziantep nüfusu ve endüstrisi hızla büyüyen büyük şehirlerimizden birisidir. İlimiz son 50 yılda kaydedilen hızlı değişim ile birlikte tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra bilim ve teknolojik gelişmelere açık bir kent olarak da adından söz ettirmektedir. İlimizde nüfus artışı, sanayileşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak Hava Kalitesinde de değişim yaşanmaktadır. Özellikle ısınma amaçlı fosil yakıtların kullanımının son yıllarda artması sebebiyle hava kirliliği ile mücadelede bir takım önlemler alınması zorunlu hale gelmiştir"

Denetim ekiplerinin havayı kirletici spektlere yakıtlara izin vermediklerini ve bu nedenle denetim yaptıklarını kaydeden Yalım, "Mahalli Çevre Kurulunca alınan kararlar gereği ilimizde kullanımı yasak olan ve belirlenen spektlere uygun olmayan yakıtların kullanımına izin verilmemektedir. Denetim ekiplerimiz tarafından söz konusu spektlere uymayan katı yakıtlara el konularak Gaziantep Valiliği yediemin deposunda muhafaza altına alınmakta ve ilgililer hakkında idari para cezası uygulanmaktadır.

Kömür kullanan ve hava kalitesi üzerinde olumsuz emisyonlara neden olan Kaloriferli binalar denetlenmekte ve rutin denetimler yapılmaktadır" dedi.

2 BİN 500 DENETİM YAPILDI

2014 yılı içerisinde 2 bin 500 yeri denetlediklerini ifade eden Yalım, bu denetlemelerde 250 bin kilogram yakıta el koyduklarını ve 100 bin Türk Lirası para cezası verdiklerini açıkladı.

3 BİN 500 APARTMAN GÖREVLİSİNE SEMİNER VERİLDİ

Hava kalitesinin artırılması adına yapılan çalışmalarda 3 bin 500 apartman görevlisine katılım belgesi verdiklerini belirten Yalım, şöyle dedi:

"Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde; İlimizde kullanılacak yakıtların yanma veriminin artırılmasını, buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlayarak hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Kontrol ve Yapı Şube Müdürlüğü "Kalorifer Kazanı Yakma Semineri " düzenlenmektedir. Bugüne kadar yapılan eğitimlerde toplamda 3 bin 500 apartman görevlisine katılım belgesi verilmiştir" - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Hava Kalitesi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement