Gaziantep'in Turist Sayısı Artıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Turist Sayısı Artıyor

Gaziantep\'in Turist Sayısı Artıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Gaziantep’e gelen turist sayısında artış yaşandığını söyledi.

19.06.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Gaziantep'e gelen turist sayısında artış yaşandığını söyledi.

Turizm sektörünün canlanmasına yönelik çalışmalar meyve vermeye başladı. Turist sayısının artışı için gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda şehre gelen turist sayısında artış yaşandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, turizm alanında yürütülen çalışmalara bağlı olarak Gaziantep'e gelen turist sayısında günden güne artış olduğunu ifade etti.

Son yıllarda turizm alanında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda turist sayısında her geçen gün artış yaşandığını dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu, bu yılki turist sayısının 300 bin civarında olacağını aktardı.

Ergün Özuslu, "Gaziantep, turizm alanında her geçen gün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ön plana çıkan bir il durumuna geldi. Gaziantep'e turist sayısında geçmiş yıllara nazaran ciddi bir artış görülmektedir. Geçen yıl 218 bin civarında ziyaretçi sayısı oldu. Bu sayının 2014 yılında yaklaşık 300 bin civarında olması bekleniyor" dedi.

Konuşmasında Gaziantep'teki müze zenginliğine dikkat çeken Özuslu, şunları söyledi:

"Gaziantep'teki turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Gaziantep 'müzeler kenti' haline geldi. Gaziantep bir 'turizm kenti' haline geldi. Bu noktada 14 tane müzemizde hizmet vermekteyiz. Müzelerimiz, birçok önemli esere ev sahipliği yapıyor. Özellikle Zeugma Mozaik Müzesi, bölgenin en büyük mozaik müzesi. Ayda yaklaşık 10-12 bin turistin ziyaret ettiği bir müze. Her geçen gün ziyaretçi sayısı da artmaktadır."

Yürütülen restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Özuslu, şu bilgileri verdi:

"Rum Kale'de bu yıl başlayan restorasyon çalışmaları 2 yıl boyunca sürecek. Bu 2 yıl boyunca Rum Kale'nin galerilerinde bir restorasyon çalışması, üstündeki 8 adet cumhuriyet dönemi ev, yürüyüş yolu, Aziz Nerses Kilisesi'ndeki restorasyon çalışması bu yıl içerisinde başladı ve 2 yıl boyunca çalışmalar devam edecek. Buraların tamamlanması ile birlikte bölgede özellikle Aşağı Fırat Havzası dediğimiz alanda turizm potansiyeli yükselecek ve böylelikle gerek Rum Kale'yi ziyaret sayısında bir artış meydana gelecek.

Aynı zamanda 2014 yılı Ekim ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından kazıların devam etmiş olduğu Karkamış Antik Kent höyük kazı alanında çalışmalar devam ediyor. Ekim ayı içerisinde oranın da ziyaretçilere açılması öngörülüyor. Orada bir arkeopark projesi uygulanacak. Böylelikle gerekli izinler alındıktan sonra buralar da turizme açılmış olacak.

Bu yerlere ilave olarak İslahiye ilçemiz çok önemli tarihi turistik yerlere sahip. Bunlardan biri Tilmen Höyüğü. Tilmen Höyüğü'ne ilave olarak Yesemek Açık Hava Müzesi ve heykel atölyesi bulunuyor. Burası tarihi milattan önce 2000 yıllarına dayanan bir heykel atölyesi. Bölgede ve dünyada büyük bir eser. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde 'geçici listede' yer alıyor. Yesemek ile ilgili bakanlık olarak ciddi çalışmalarımız var. Oradaki kazı çalışmasından sonra bir çevre düzenleme projesini de başlatmış olacağız.

Ben özellikle Yesemek'i görmeyenleri Yesemek'i görmeye davet ediyorum. Çünkü Yesemek, dünyada bir örneği daha olmayan heykel atölyesi. Tilmen Höyük de 2007 yılında kazı çalışmaları tamamlanıp arkeopark haline getirildi. Orada da bölgenin demir çağının çok önemli bir merkezi Tilmen Höyük. Orayı da ziyarete açmış bulunmaktayız. Orada da yoğun bir turizm potansiyeli bekleniyor."

Turizm alanında yapılan çalışmaların turist sayısındaki artışa katkı sunduğuna işaret eden Özuslu, "Kültür Yolu'nun tamamlanmış olması, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yapılmış olması Gaziantep'i ciddi anlamada kültür turizmi yerine dönüştürdü. Gaziantep ve çevre iller inanç turizmi açısından birçok sahabeye ev sahipliği yapıyor. İnanç turizmi açısından da ciddi bir potansiyel var. Önemli sahabelerin türbelerini ziyaret eden birçok turist geliyor. Dolayısı ile bunların tamamı Gaziantep'in ziyaretçi potansiyelini arttırıyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Kalesi'nde yürütülen çalışmalara da değinen Ergün Özuslu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Gaziantep Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kalenin girişini sağlayan merdivenlerin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu ayın sonuna doğru kaleye girişler başlamış olacak. Gaziantep Kalesi, ziyaretçilerine açılmış olacak. Gaziantep Kalesi'nde çalışmalarımız durmayacak. Gerek bakanlığımız, gerek il müdürlüğümüz, gerekse Gaziantep Valiliği olarak çalışmalarımız devam edecek. Oradaki restorasyon çalışmalarımızı sürdüreceğiz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Turist Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement